08. feb 2023.

Nova šansa za Sputnjik, Hajp, TV Puls: REM raspisao konkurse za preostale dozvole za emitovanje u Beogradu

REM daje novu šansu da dozvolu za emitovanje u Beogradu dobiju i radio i TV stanice koje su prethodni put odbijene - kao što su Radio Sputnjik, Hajp, Oskar, TV Puls

Olivera Zekić i članovi Saveta REM-a  (foto: Perica Gunjić / Cenzolovka)

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) nedavno je raspisalo nov konkurs za dodelu jedne televizijske dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala – tzv. beogradske frekvencije – kao i jedne radijske dozvole za emitovanje u Beogradu.

Ove su dozvole preostale pošto je REM 11 dozvola radio stanicama dodelio u decembru 2022. godine. Na tom konkursu nisu prošlli ni Radio ruske agencije Sputnjik, kao ni radio-stanice In, Hot, Hajp, 011, Puls i Oskar.

Tada je i televizijama Studio B i Una omogućeno emitovanje sa alotmenta Avale. Za još jednu dozvolu nije uspela da se izbori treća prijavljena televizija – TV Puls iz Grocke.

Kako je Cenzolovka tada pisala, REM je pre ponovne dodele ove dozvole Studiju B, dopustio da se on emituje preko antene uprkos isteku stare – ispostaviće se više od mesec dana. 

U tom periodu, između ostalog, REM je saopštio da stupa u štrajk zbog „ozbiljno ugrožene nezavisnosti u radu i bezbednosti članova Saveta, kao i svih zaposlenih u REM-u”.

Štrajk je obustavljen, neke dozvole dodeljene, ali neke još nisu – na petu TV dozvolu s nacionalnom pokrivenošću čeka se mesecima. I čekaće se još – do završetka spora ovog tela i TV Nove S, koja je konkurisala za tu dozvolu, rekla je Olivera Zekić, predsednica Saveta REM-a.

REM je, pored Beograda, raspisao konkurse i za dodelu dozvola za radijsko emitovanje u Kučevu i Blacu.

Rok za podnošenje prijava na trenutno otvorene javne konkurse je 28. mart.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend