13. jul 2017.

Novac za medije u Gornjem Milanovcu dodeljen pod uticajem opštinskih kadrova

Stručna komisija za dodelu sredstava za sufinansiranje medijskih projekata u opštini Gornji Milanovac za ovu godinu nije radila samostalno nego uz prisustvo i pod uticajem određenih kadrova iz Opštinske uprave Gornji Milanovac, tvrdi Miladin Vukosavljević, jedan od članova komisije

Stručna komisija za dodelu sredstava za sufinansiranje medijskih projekata u opštini Gornji Milanovac za ovu godinu nije radila samostalno nego uz prisustvo i pod uticajem određenih kadrova iz Opštinske uprave Gornji Milanovac, tvrdi Miladin Vukosavljević, jedan od članova komisije. On kaže da su se uticaji ogledali u tome da li je opština Gornji Milanovac zadovoljna ili ne dosadašnjom saradnjom sa medijima koji su učestvovali na konkursu.

– Oni su (kadrovi Opštinske uprave Gornji Milanovac) informacijama o tome sa koliko su pažnje i u kom obimu u prethodnoj godini tražioci sredstava izvršavali svoje ugovorene obaveze, direktno ili inderektno uticali na naš rad. Takođe, govorili su nam da li su bili zadovoljni saradnjom sa nekim medijem ili ne, pa je i to svakako moralo uticati. Mada, nama su projekti bili na prvom mestu, kaže Vukosavljević.

Prednost radiju, televiziji i štampi

Vukosavljević je izjavio da stanovništvo opštine Gornji Milanovac ne koristi internet u dovoljnoj meri da bi internet portalima bio dodeljen opštinski novac, kao i da je komisija taj podatak dobila od MTS-a i Telenora, ali nije znao da kaže koliko procentualno stanovnika koristi internet, a koliko ne. On je naglasio da je komisija prednost davala radio, televizijskim i novinskim projektima, ali su internet portali ipak dobili 900.000 dinara.

– Novostidana.rs, internet portal iz Niša, je dugogodišnji saradnik opštine Gornji Milanovac, čak im je nešto pomagao i oko ovog konkursa. Rekli su mi da je vlasnik rodom Gornjomilanovčanin. Agropres je internet portal iz Čačka i on je deo Glasa Zapadne Srbije, kao i Studio za foto, video i post produkciju „4N Studio Dragan Nikolić“. I Glas Zapadne Srbije je dobio novac kao internet portal, ali se tu ustvari podrazumeva da će oni video materijalima pratiti vesti iz opštine Gornji Milanovac. Za internet portale Morava info i Media portal iz Čačka ne mogu tačno da se setim, ali mislim da će i njihovi projekti biti realizovani na nekim televizijama. Hoću da kažem da smo zaista insistirali da se ovoga puta zaobiđe internet, rekao je Vukosavljević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend