21. mar 2017.

Pokret „Podrži RTV“: Za RTV samo jedan kandidat

Pokret "Podrži RTV" saopštio je danas da je uputio više od 30 novih pritužbi Regulatornom telu za elektronske medije (REM) na izveštavanje Radiotelevizije Vojvodine (RTV) u izbornoj kampanji, jer je u predizbornom bloku informativnih emisija predstavila samo jednog kandidata i time prekršila više zakona i pravilnik.

podrzirtvNa dan predizbornog mitinga predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u Novom Sadu, u vestima u podne RTV je prvi put u predizbornom bloku emitovao uključenje uživo sa predizbornih aktivnosti predsedničkih kandidata.

Ostali kandidati su u potpunosti ignorisani, iako su takođe imali aktivnosti tog dana, navodi pokret „Podrži RTV“.

Istog dana RTV je emitovao i vanredne vesti, u 13 časova, koje su trajale deset minuta, a kandidat Aleksandar Vučić je u izbornom bloku govorio čak 6 minuta i 20 sekundi, čime je Vučić postao apsolutni rekorder među predsedničkim kandidatima, jer je u samo jednim vestima RTV neprestano govorio više od dve trećine vremena.

Ni u vanrednim vestima nije predstavljen nijedan drugi kandidat.

Takvim nebalansiranim i navijačkim izveštavanjem, RTV je prekršila više članova Zakona o elektronskim medijima i Zakona o javnim medijskim servisima, kao i odredbe Pravilnika REM, dodaje se u saopštenju.

Pozivamo rukovodstvo RTV da pod hitno počne da se pridržava profesionalnih i etičkih standarda, zakona i pravilnika regulatora.

Na sve građanke i građane apelujemo da se uključe u praćenje izveštavanja medija tokom izborne kampanje, da nas obaveštavaju o svim neregularnostima koje primete u radu emitera ili da uz pomoć formulara na sajtu REM sami podnesu prijave, poručio je pokret „Podrži RTV“.

1 komentar za: “Pokret „Podrži RTV“: Za RTV samo jedan kandidat

  1. Julienne

    Vucicev posao nije RTV . RTV ima Direktora . Vucicev posao je da se zauzme za poboljsanje zivota naroda Srbije jer ima naseg naroda koji su jos gladni u 21 veku . Na novinare se vrsi pritisak . U Srbiji je Diktatura i Korupcija u svim medijima jer Drzava drzi medije . Znaci Narodu je nametnuta totalna Diktatura. Vucic i svi politicari treba sami da se ustrane i da ostave da svako svoju profesiju radi . A vlada da ne naredjue mediju sta da objavi a sta da NE objavi .
    Pokazalo se sa medijima Francuske sta se desilo POliticaru Fijonu. Nasi politicari se boje . Jer moze isto to da im se desi…Zato nedozvoljavaju medijima da slobodno rade svoj posao. Borba za Demokraciju medija . Dosta je. Nedozvoljavajte MLadi …. Jedino Vi mozete to sve da promenite. PODRSKA RTV ; PODRSKA GRADJANSKOM FRONTU … Treba biti umetnik ziveti u Srbiji

    08. мај 2017. at 13:37

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend