05. nov 2018.

Potpisan ugovor o nastavku izgradnje zgrade RTV

Druga faza izgradnje nove zgrade RTV mogla bi da počne za oko mesec dana, pošto je danas potpisanim ugovorom sa izvođačem radova obezbeđen novac za nastavak izgradnje. Plan je da RTV program iz nove zgrade počne da emituje već krajem novembra iduće godine, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Potpisivanje ugovora za novu zgradu RTV (foto: Denis Kolundžija / Cenzolovka)

Na gradilištu nove zgrade RTV na Mišeluku ugovor o finansiranju druge faze radova potpisali su Miodrag Koprivica, generalni direktor RTV, i Predrag Petričević, vlasnik i direktor firme „SMB-gradnja“, čiji radnici završavaju radove na prvoj fazi izgradnje.

„SMB-gradnja“ je, u grupi sa još sedam preduzeća (plus četiri podizvođača), jedina dostavila ponudu, vrednu blizu 1,5 milijardi dinara (bez PDV-a), na nedavno okončanom tenderu za drugu fazu izgradnje zgrade RTV. Ta subotička firma je, inače, bila jedini ponuđač i na prošlogodišnjem tenderu za prvu fazu izgradnje.

Dosadašnji radovi na izgradnji idu po utvrđenoj dinamici, „čak i malo brže od toga“, zajednička je ocena na potpisivanju ugovora prisutnih predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića. 

Mirović je novinarima rekao da je „cilj, zadatak i plan“ da se pokrajinski javni servis, „ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno“, useli u novu zgradu do kraja novembra iduće godine, kada bi trebalo da bude pušten i signal iz objekta koji će se nalaziti na istom mestu gde i bivša zgrada TV Novi Sad, srušena u bombardovanju 1999. godine.

Kraj radova na prvoj fazi očekuje se za dvadesetak dana, a odmah potom kreću radovi na drugoj fazi. Već u januaru, naglasio je Mirović, RTV i Pokrajinska vlada počeće s raspisivanjem javnih nabavki za dodatnu TV opremu, s obzirom na to da „RTV trenutno poseduje tek petinu opreme primerene uslovima u svojoj budućoj zgradi“.

Kamen temeljac za novu zgradu RTV položen je 22. novembra prošle godine, a izgradnja se zajednički finansira iz budžeta AP Vojvodine i Republike Srbije (oko 2,6 milijardi dinara izdvojeno je u poslednje dve godine). 

Ukupni troškovi izgradnje, uređenja prostora oko objekta, enterijersko-kancelarijskog i tehničko-tehnološkog opremanja, mogli bi, međutim, da doguraju i do 44 miliona evra, naveo je generalni direktor RTV.

„Ni mnogo bogatije zemlje od Srbije nisu spremne da izdvoje toliko novca za jednu informativnu kuću i mislim da bi oni koji se bave situacijom u medijima, i koji je ocenjuju i ovako i onako, ovu činjenicu morali da imaju u vidu“, poručio je Miodrag Koprivica.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend