23. jan 2017.

Raskinuta privatizacija Radio-televizije Kragujevac

Prema saznanjima Sindikata „Nezavisnost“, odluka o raskidu privatizacije doneta je prošle nedelje. Očekuje se da Ministarstvo privrede saopšti šta će posle raskida privatizacije biti sa ovom televizijom i oko 60 zaposlenih

Sastasnak zaposlenih na Radio-televiziji Kragujevac (Fotografije: Milorad Jevtović)

Sastanak zaposlenih na Radio-televiziji Kragujevac (Foto: Milorad Jevtović)

Ministarstvo privrede donelo je odluku o raskidu privatizacije Radio-televizije Kragujevac (RTK), saznaje Cenzolovka od predstavnika Sindikata „Nezavisnost“ u toj medijskoj kući.

Predstavnici tog sindikata danas su obavestili zaposlene u RTK da su u Ministarstvu nezvanično saznali da je tokom prošle nedelje zasedala Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupca pri Ministarstvu privrede, koja je donela odluku da se privatizacija raskine. Prema saznanjima Sindikata „Nezavisnost“, odluka će zvanično biti saopštena u sredu.

[povezaneprice]

Komisija, koja je još 22. decembra 2016. sprovela kontrolu u RTK, ustanovila je da vlasnik Radoica Milosavljević nije ispunio tri ugovorne obaveze: zaposlenima nije isplatio zarade od jula 2016. godine, nije investirao 150.000 evra u prvoj godini poslovanja i nije dostavio revizorski izveštaj kojim potvrđuje da je ispunio neophodne obaveze.

I dalje nije jasno kakva će biti sudbina ove televizije i oko 60 zaposlenih. U Ministarstvu privrede su im rekli da posle raskida privatizacije televizija prelazi u nadležnost države, u poseban sektor Ministarstva privrede, koji treba da odluči da li će ona ponovo biti privatizovana

Komisija je u skladu sa zakonom Milosavljeviću ostavila naknadni rok od tri dana da ispuni obaveze iz kupoprodajnog ugovora, a pošto on to nije uradio, pokrenuta je procedura naplate bankarskih garancija u iznosu od 150.000 evra.

U Sindikatu, takođe nezvanično, saznaju da su bankarske garancije naplaćene.

I dalje nije jasno kakva će biti sudbina ove televizije i oko 60 zaposlenih. U Ministarstvu privrede su predstavnicima sindikata rekli da posle raskida privatizacije televizija prelazi u nadležnost države, u poseban sektor Ministarstva privrede, koji treba da odluči da li će ona ponovo biti privatizovana.

Ministarstvo privrede nije htelo da potvrdi ili demantuje naša saznanja, niti je odgovorilo na pitanja koja smo im prosledili elektronskom poštom.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend