22. sep 2020.

REM objavio konkurse za Upravne odbore RTS i RTV

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je danas konkurse za imenovanje šest članova Upravnog odbora (UO) Radiotelevizije Srbije (RTS) i šest članova UO Radiotelevizije Vojvodine (RTV), objavila je Politika.

Foto: Jana Nikolić

Članovi UO se imenuju iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanova javnog medijskog servisa, dok se za članove UO RTV imenuju lica koja žive i rade na području AP Vojvodine.

U oglasu se navodi da članovi UO ne mogu biti nosici javnih funkcija i funkcioneri u političkoj stranci, zaposleni kod pružaoca medijskih usluga, kao ni lica čije bi članstvo u UO moglo da dovede do sukoba interesa.

Članovi UO ne smeju obavljati usluge i druge poslove za ustanovu javnog medijskog servisa. Mandat članova UO je pet godina i jedno lice može biti imenovano na tu poziciju najviše dva puta.

Članovi UO imaju pravo na naknadu za svoj rad u visini prosečne neto zarade u javnom medijskom servisu.

Predlozi se dotavljaju REM lično ili poštom u roku od 15 dana od objavljivanja konkursa u Službenom glasniku.

1 komentar za: “REM objavio konkurse za Upravne odbore RTS i RTV

  1. Milan Djokic

    „Članovi UO se imenuju iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanova javnog medijskog servisa, dok se za članove UO RTV imenuju lica koja žive i rade na području AP Vojvodine.“

    „Ugledni stručnjak“. Šta to znači? da nije bitno da li zna već koliko je popularan i poznat. Velika glupost članova UO RTS-a. Možda je neko ugledan i sposoban, ali ako je neko još sposobniji a nema ugled jer se ne pojavljuje često u javnosti jer mora neko i da radi, trebalo bi da ima prednost. Ovo je teški kretenizam ili debilizam.

    08. окт 2020. at 01:11

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend