26. okt 2022.

REM raspisao novi konkurs za imenovanje člana UO RTV

Novi konkurs za člana UO RTV usledio je nakon što Savet Regulatornog tela za elektronske medije na sednici održanoj 7. oktobra nije uspeo da izabere dva člana.

Zgrada Radio-televizije Vojvodine (foto: Denis Kolundžija / Cenzolovka)

Na toj sednici za članicu UO RTV izabrana je novinarka Jovanka Simić, dok za drugo upražnjeno mesto nijedan od kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova, te je Savet doneo odluku da se ponovo raspiše javni konkurs.

Rok za podnošenje predloga je 7. novembar 2022. godine. Mandat članova Upravnog odbora je pet godina, pri čemu jedno lice može biti imenovano najviše dva puta, stoji u javnom konkursu.

Članovi Upravnog odbora biraju se iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti značaja za obavljanje poslova ustavnog javnog medijskog servisa, stručnjaci iz oblasti medija, kulture, menadžmenta, prava i finansija. Imenuje se lice koje živi na području Autonomne pokrajine Vojvodine.

Članovi Upravnog odbora ne mogu biti nosioci javnih funkcija i funkcija u političkoj stranci, zaposleni kod pružaoca medijske usluge, kao ni lica čije bi članstvo u odboru moglo da dovede do sukoba interesa u skladu sa propisom koji reguliše sprečavanje sukoba interesa pri obavljanju javne funkcije.

Članovi Odbora ne smeju obavljati usluge i druge poslove za ustanovu javnog medijskog servisa.

Predlozi se dostavljaju Regulatornom telu za elektronske medije lično ili poštom u roku od 15 dana od objavljivanja javnog konkursa u Službenom glasniku Republike Srbije.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend