28. dec 2016.

Vlada i Odbor za informisanje: Budžetske subvencije i plaćanje takse za javne servise u naredne dve godine

Vlada Republike Srbije i Odbor za kulturu i informisanje usvojili su amandmane poslanice Gordane Čomić kojima se budžetske subvencije i taksa za javne medijske servise RTS i RTV produžavaju na dve godine, odnosno do kraja 2018, a ne 2017. godine kako je to prvo bilo predviđeno.

Naime, predlogom Zakona o izmenama Zakona o javnim medijskim servisima bilo je predviđeno da se RTS-u i RTV-u u 2017. godini obezbede budžetske subvencije u iznosu od 4 milijarde dinara, dok je predlogom Zakona o izmenama zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis bilo predviđeno plaćanje takse do 31. decembra 2017. godine, u iznosu od 150 dinara.

Gordana Čomić podnela je amandmane na ova dva predloga izmene zakona tražeći da se rok produži za još jednu godinu, što su, najpre Vlada, a danas i Odbor za kulturu i informisanje i prihvatili.

Na Predlog zakona o izmeni Zakona o javnim medijskim servisima podneto je ukupno 17 amandmana narodnih poslanika, a na Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis 18. Vlada i Odbor usvojili su samo amandmane Gordane Čomić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend