04. mar 2020.

DPS: Šešelj na televiziji pozvao na ubistvo i linč Mila Đukanovića

"Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj pozvao je na ubistvo i linč predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, u programu beogradske TV s nacionalnom frekvencijom", saopštila je crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista i ocenila da je žalosno da organi u Srbiji, pre svih regulatorna tela, smatraju da poziv na ubistvo spada u javno informisanje.

„Šešelj je u ponedeljak, u Jutarnjem programu Televizije Hepi, izgovorio skandalozne pretnje upućene Đukanoviću. Govoreći o dešavanjima nakon donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, Šešelj je optužio Đukanovića da je udario na Srbiju i Rusiju, a onda nastavio sa pretnjama“, navodi se u saopštenju DPS.

„Ja upozoravam Mila Đukanovića da je svaku meru prevršio i da mora da beži, ako će glavu na ramenima da sačuva“, izjavio je Šešelj.

U DPS podsećaju da je Šešelj omiljeni gost pojedinih beogradskih televizija koje, kako navode, „svoj rejting bilduju primitivizmom“.

„Žalosno je da organi u Srbiji, pre svih regulatorna tela, u državi koja je na putu priključenja EU, smatraju da poziv na ubistvo spada u domen javnog informisanja“, dodali su.

Ta partija navodi i da je istoričar Čedomir Antić na istoj televiziji pozivao na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu.

„Ako je i za rejting, televizijski ili politički – mnogo je. A za izgradnju dobrosusedskih odnosa svakako nije“, poručuju iz DPS, prenose podgoričke Vijesti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend