14. mar 2021.

Fondacija o slučaju helikopter: Mehanizmi ne rade pa novinari nemaju odgovornost (VIDEO)

Ivana Stevanović iz Fondacije Slavko Ćuruvija kaže za N1 da u "slučaju helikopter" nema nikakve odgovornosti novinara, jer mehanizmi koji bi trebalo da obezbeđuju tu odgovornost ne funkcionišu.

„Nema odgovornosti. Mehanizmi koji postoje da zaštite novinare, ali i da obezbede odgovornost novinara ne funkcionišu, to je još jedna tema gde se vidi da Radna grupa za bezbednost novinara ne radi dobro iako postoje i REM i Savet za štampu kao i Ministarstvo kulture i informasanja“ kaže Stevanović.

Ona je rekla da je ta vest bila spremna kao propaganda u brojnim redakcijama i dodala  da se od tada ništa nije promenilo.

„Sada je još gore, od nacionalnih frekvencija do dnevne štampe je sve pod apsolutnom kontrolnom vlasti, nešto je malo slobodnih potrala kao malih oaza slobodnog informisanja. Sve što se objavljuje, objavljuje se uz ogromnu podršku ove vlasti. Dovoljno je samo da pogledamo kako mediji dobijaju novac, ko dobija najviše novca i sve nam je jasno“, kazala je Ivana Stevanović.

Da podsetimo, vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu, pao je na oko kilometar od beogradskog aerodroma, pored auto-puta. Tom prilikom stradalo je sedam osoba uključujući i bebu.

Međutim, neki mediji su tada preneli vest da je helikopter sleteo na aerodrom „Nikola Tesla“, da ga je dočekao ministar Zlatibor Lončar kao i da je beba prebačena na Institut za majku i dete.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend