05. jul 2019.

Pivljanin: Postupak novinarki Pink i RTS primer slobode medija i nedodirljivosti (VIDEO)

Novinar dnevnog lista Blic Ranko Pivljanin ocenio je u Novom danu da postupak novinarki televizija Pink i RTS, koje su prekinule sagovornika u trenutku pominjanja zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića u negativnom kontekstu, predstavlja zaključak priče o slobodi medija i nedodirljivosti ljudi.

„Bilo je smešno, stvarno. Ja sam se juče dobro zabavljao, (Zoran) Kesić uopšte ne nedostaje sa svojom emisijom. Bilo je žalosno sa stanovišta naše profesije da imamo sad neke dve Barbare sa televizija sa nacionalnom frekvencijom. Mogle su da istrpe to, bilo bi logično da postave čoveku pitanje kako to hoće da otme i da to razvije dalje“, kaže Pivljanin.

Dodao je da sad imamo „eklatantan primer slobode medija“, ocenjujući da novinari ne bi trebalo da imaju strah i da usled toga cenzurišu sami sebe.

„Često su svi ovi naši razgovori besmisleni, to su ista pitanja i isti odgovori. Ovo juče što se dogodilo, to je iskorak. Više je uradio taj čovek i te dve koleginice“, rekao je Pivljanin.

Govoreći o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da misli da znaju ime ubice Olivera Ivanovića, Pivljanin je rekao da je očekivao da to saopšti sud ili neka institucija.

„Mislim da je bespredmetno, u pitanju je čovek koji je ubijen, ne treba da se sa tim licitira“, kaže on.

Komentarišući susret Vučića sa američkim kongresmenom Eliotom Engelom koji se otvoreno zalaže za nezavisnost Kosova, Pivljanin smatra da ljudi koji nemaju dlake na jeziku da kažu otvoreno za šta se zalažu mogu da budu konstruktivniji od onih koji sede na dve stolice.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend