18. avg 2023.

Vučić o zloupotrebi veštačke inteligencije na Pinku: To ne sme da se radi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je zloupotrebu veštačke inteligencije na TV Pink, zbog koje je lider SSP-a Dragan Đilas najavio tužbu protiv te televizije i njenog vlasnika Željka Mitrovića.

Snimak ekrana, N1

„Pričate o tome što su Željko Mitrović i Pink pustili, koristili vi i koristili glasove i lik pojednih lidera bivšeg režima. Smatram da su predstavnici bivšeg režima u pravu, da to ne sme da se koristi, da je to nešto što je nedozvoljivo, nešto što je nefer, i nešto što jedna demokratska država ne treba da radi, i ja se nadam da će nadlženi organi preduzeti mere po tom pitanju. Ja to očekujem“, poručio je Vučić gostujući na RTS-u.

Dodao je kako su spotovi sa opozicionim liderima na Pinku grubi falsifikat, ali je dodao da su to isto uradili i „predstavnici bivšeg režima“, kada su, kako je rekao, pustili fotomontažu na kojoj se on grli sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

„Ja im ne tažim da oni osuđuju ove sumanute, besmislene karikature kakve se objavljuju danas, juče, niti mi smeta. Ja sam naučio i da sam nepomenik, i negativno rođen, i peder, i ludak, i bolesnik, svaki dan. Što me gledate kao da sam rekao nešto čudno!? Sinoć čim sudija ne svira neki korner (na utakmici Partizan – Sabah), oni viču ‘Vučiću pederu’“, rekao je Vučić.

Na opasku novinarke RTS-a da se javni servis trudi da se to ne čuje u programu, Vučić je odgovorio: „Što? Što skrivate to od naroda, kad mene nije sramota.“

„Pink poptuno proamerički, a Hepi proruski, kao Tri karte za Holivud da gledate“

Rekao je da mu je Željko Mitrović „negde drug“ kog zna iz perioda kada su išli u školu, ali da ima nešto što je OK, a nešto što nije.

„Mi ne smemo da budemo kao oni. Kada kažem mi, niko ko podržava na jedan ili drugi način Vladu, makar nemali ništa slično po pitanju spoljne politike, makar on bio potptuno proamerički, a Hepi potpuno proruski. Tačno kao da Tri karte za Holivud da gledate, majke mi moje, pogledajte to, Vestu u pola 7, a pre toga Telemaster, ako nije prepisano iz Tri karte Holivud, onda nije ništa“, kazao je Vučić.

Dodao je i da je „ta veštačka inteligencija super da je koristimo“, ali da nema smisla da ljudima u usta stavljate ono što nisu rekli.

„Dosta su oni toga loše uradili, da nema potrebe da im bilo šta stavljaš u usta. Tako da ne vidim problem sa tim, i ne vidim potrebu za zim, i zato očekujem od nadležnih organa da reaguju“, rekao je Vučić i dodao da ga baš briga za tužbu koju je protiv Pinka i Mitrovića najavio Đilas, već da ta stvar mora da se reši „odmah u ponedeljak, utorak, sredu.“

Kazao je i kako više ne može da sluša priče kako su deci teški ranci, i da tu priču sluša već 45 godina. „Težina ranaca, to su stvarno gluposti. Nek se deca nauče da nose knjige i sveske, a nose ih sve manje, sve više imaju tablete i računare“, kazao je.

Rekao je i kako je ove godine najveći broj Srba putovao u inostranstvo, kao i da će prosečna plata u Srbiji do kraja godine biti 820 evra, a u Beogradu preko 1.050 evra.

Vučić je na RTS-u kazao i da Beograd narednih dana i nedelja očekuju najveći i najteži pritsici do sada u vezi sa Kosovom i uvođenjem sankcija Ruskoj Federaciji.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend