31. okt 2022.

Ženska solidarnost: Protest ispred Informera zbog opšte mizoginije koja vlada u Srbiji

Aktivistkinja organizacije Ženska solidarnost Ivana Janjić izjavila je danas da su protesti koji već mesec dana traju ispred redakcije lista Informer usmereni na „opštu mizoginiju“ koja vlada u Srbiji.

Foto: Cenzolovka, Perica Gunjić

„U javnosti vlada uverenje da su protesti zbog Informera, a on je samo bio povod za proteste“, rekla je Janjić za agenciju Beta.

Prema njenim rečima, proteste je izazvao „bes u ženama“ zbog opšte mizoginije koja vlada, a kulminirao je izlaskom intervjua sa višestrukim silovateljem.

„Informer nije jedini medij koji na neetičan način izveštava o ženama, intervju je bio povod za protest“, kazala je ona.

Naglasila je da bi protest bio održan da je bilo koji list objavio takav intervju i istakla da još nije bilo nikakve reakcije vlasti povodom protesta.

„Nismo naišle ni na kakvu reakciju, ali to je taktika vlasti i institucija da nas ućutkaju, u nadi da će se protesti ugasiti, ali mi ćemo nastaviti da se borimo dok ne budemo dobili nekakvu reakciju“, rekla je Janjić.

Prema njenim rečima, medijima koji na neetičan način izveštavaju o nasilju prema ženama treba ukinuti javno finansiranje.

Ova produkcija je deo projekta koji je sufinansiran iz budžeta Srbije i Ministarstva kulture.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend