01. sep 2020.

AMG: UG napada Kurir da bi sprečio istraživanja o Đilasu i Šolaku

Dnevni list Kurir našao se na meti United Group (UG) kada je objavio istraživanje o tome šta se krije iza kontinuiranih napada medija u vlasništvu ove kompanije na Telekom Srbija, ukazuje danas u saopštenju Adria Media Grupa (AMG) i tvrdi da UG pokušava da oslabi Telekom, kao ozbiljnog konkurenta, i spreči ga u daljem širenju na tržištu.

Prema stavu AMG, „cilj napada političko-medijsko-poslovnog lobija na Kurir bio je da se spreče dalja istraživanja, kao i objava podataka i saznanja o zloupotrebama i poslovnim ‘kombinacijama’ do kojih smo došli“.

„Kurir je u obimnom istraživanju došao do podataka koji potvrđuju da Dragan Šolak, tajanstveni milijarder i medijski magnat, i Dragan Đilas, političar i biznismen, imaju čvrste poslovne i političke veze“, tvrdi u saopštenju AMG i na više primera to detaljno objašnjava.

„Iz svega navedenog, zaključuje se da je reč o dobro organizovanoj mreži koja funkcioniše godinama unazad, izbegavajući lokalne zakone i dobre poslovne prakse, što pojedinim kompanijama treba da omogući monopolski položaj, a pojedincima enormno bogaćenje“, zaključuje AMG.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend