20. mar 2019.

Inicijativa „Jedan od pet miliona“ traži hitan sastanak s rukovodstvom RTV

Inicijativa "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu jutros je pisanim putem zatražila hitan prijem kod rukovodstva Radio-televizije Vojvodine.

Kako navode u Inicijativi, namera je da se RTV-u predaju zahtevi građana koji protestuju na ulicama gradova širom Vojvodine.

Zahtevi građana se odnose na izveštavanje pokrajinskog javnog medijskog servisa o protestima koji već nekoliko meseci traju kako u Vojvodini, tako i u drugim delovima Srbije.

Učesnici protesta podsećaju na obavezu javnog medijskog servisa da građane informiše istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno, kao što je i predviđeno Zakonom o javnim servisima.

„Saopštenje kolegijuma generalnog direktora RTV-a u kojem je, između ostalog, sadašnji program Radio-televizije Srbije označen kao ‘uzor profesionalnog medijskog stvaralaštva’, pokazalo je da rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine uopšte ne razume svoje zakonske obaveze. Takođe, ćutanje o skandaloznom istupu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, u kojem je pozvao pristalice režima da se fizički obračunaju sa građanima koji protestuju, potvrdilo je da RTV danas radi u skladu sa interesima aktuelne vlasti, ali ne i interesima građana koji su bili i ostali jedini pravi vlasnici javnog medijskog servisa“, poručuju u Inicijativi „Jedan od pet miliona“.

Podsetimo, protest građana zakazan je za petak u 18 časova, a ko će se prisutnima obratiti na platou pozorišta saznajte OVDE.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend