02. apr 2018.

Mirko Krlić: Nisam fizički napao Dalibora Bubnjevića

Predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirko Krlić javio se danas Udruženju novinara Srbije (UNS), nakon jučerašnjeg poziva iz Udruženja da komentariše tvrdnje glavnog i odgovornog urednika lista „Zrenjanin“ Dalibora Bubnjevića da ga je fizički napao. „Nikakvog fizičkog napada niti nasrtaja nije bilo. Bubnjević i ja smo se raspravljali, ali nisam ni na koga fizički nasrtao“, rekao je Krlić. On je istakao da je na svečanosti u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu bilo rasprave i ružnih reči sa obe strane, ali ne i fizičkog napada.

„On je prvi meni prišao i počeo da vređa. Posle sam i ja prišao njegovom stolu i pričao i sa njim i sa koleginicama koje su bile za stolom. Nisam spominjao fabriku vode u Zrenjaninu kako tvrdi Bubnjević, nemam ja nikakve veze sa tim. On je ranije pisao neistine o mojoj ćerki i to me je naljutilo“, rekao je Krlić UNS-u.

Kako dodaje, nisu tačne ni tvrdnje da ga je obezbeđenje uklonilo i sale.

Podsetimo, kako je juče UNS-u rekao Bubnjević, dok je bio na radnom zadatku Krlić ga je vređao, psovao, a na kraju i udario.

“Pratio sam aktivnosti predsednika Republike Srpske u hotelu ‘Vojvodina’ u Zrenjaninu. U toku svečanosti, došao je Mirko Krlić i uputio mi nekoliko uvreda. Nakon pola sata, on je nepozvan seo za sto za kojim sam bio sa šeficom dopisništva RTV Vojvodina Jelenom Milićević i direktorkom Regionalne televizije Santos Dubravkom Popović i ponovo me vređao. Na uvrede ni ja, niti koleginice, nismo odgovorili”, rekao je Bubnjević.

Bubnjević je UNS-u objasnio da je nakon incidenta otišao u toalet, a da je Krlić krenuo za njim.

“Tamo je nastavio da me vređa, pominjao mi je tekstove koje objavljuje list ‘Zrenjanin’, vikao da prestanem da pišem o fabrici vode u Zrenjaninu i o njemu, iako o njemu nikada nisam ni pisao. Onda me je otvorenom šakom udario u desni obraz. Na svu sreću, u tom momentu je ušla jedna osoba koja ga je sprečila da nastavi sa napadom. Bio je u alkoholisanom stanju. Odmah je reagovalo i obezbeđenje i izvelo ga napolje. Čuo sam da je i gradonačelnik Zrenjanina rekao obezbeđenju da izvedu Krlića i da prijave slučaj policiji“, rekao je Bubnjević.

UNS je juče najoštrije osudio fizički napad Mirka Krlića na Dalibora Bubnjevića. UNS je naveo da smatra nedopustivim ponašanje Krlića i zatražio od njega da se izvini Bubnjeviću i napusti mesto prvog čoveka Odbora.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend