07. jun 2023.

Nova skandiranja navijača protiv Brankice Stanković: Da li je potrebno da se nešto desi novinarki da bi institucije reagovale?

Navijači Partizana ponovo su uvredljivo skandirali protiv urednice Insajdera Brankice Stanković, kao pre 14 godina. Slavko Ćuruvija fondacija pitala je da li nešto treba da se desi novinarki, koja je godinama meta huligana, da bi institucije reagovale

Foto: N1

Uvredljivo skandiranje navijača Partizana protiv glavne urednice Insajdera Brankice Stanković, ponovljeno je u utorak uveče na polufinalnoj utakmici Partizan-Cedevita u ABA ligi —  kao pre 14 godina.

„Da li je potrebno da se nešto desi Brankici Stanković da bi institucije reagovale? Novinarka je dugo meta huligana, zbog čega je godinama bila pod policijskom zaštitom. Hoće li je sada neko zaštititi”, upitala je Slavko Ćuruvija fondacija (SĆF) na svom Tviteru.

Skandiranje huligana protiv Stanković neprestano se ponavlja, a „posle užasnih povika prošle godine na utakmici Partizan-Budućnost — niko nije reagovao”, podsećaju iz SĆF i pitaju — „Zašto institucije žmure?”

Brankica Stanković je pre 15 godina razotkrila povezanost tzv. navijača i kriminalnih grupa, od kada je na stalnoj meti huligana na tribinama. Godinama je zbog eksplicitnih pretnji bila pod policijskom zaštitom, a skandiranje slično ovonedeljnom desilo se i pre nekoliko meseci. Uprkos apelima novinarskih i medijskih organizacija, institucije tada nisu reagovale.

„Svako skandiranje huligana je jasna pretnja i ocekujem da institucije reaguju. Sto se tice onih koji ‘cute’ razumem ih – nije pametno zameriti se huliganima”, napisala je na Tviteru Stanković povodom najnovijih skandiranja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend