22. feb 2017.

Odloženo ročište po tužbi Stefanovića

Pripremno ročište po tužbi ministra policije Nebojše Stefanovića protiv sociološkinje Vesne Pešić i glavnih urednica portala Peščanik - Svetlane Vuković i Svetlane Lukić, koje je trebalo da se održi danas u Višem sudu u Beogradu, ponovo je odloženo.

Nakon prvog odlaganja zbog bolesti sudije, ročište je ovaj put pomereno za mart jer je sud naložio da se tužilac Stefanović i prvooptužena Pešić izjasne o podnesku drugooptuženih urednica portala Peščanik. Kada oni sudu dostave svoj odgovor, moći će da bude održan sastanak advokata i sudije kako bi se konačno utvrdio datum glavne rasprave. U tom terminu tužilac će morati da se pojavi na sudu kako bi dao izjavu.

Prvooptužena Vesna Pešić ranije je navela za Danas da iščekuje ovaj dan kako bi se ustanovilo “kakve je to duševne boli moja kolumna njemu nanela”.

Ministar policije Nebojša Stefanović tužbu je podneo zbog kolumne „Dosoljavanje“ koju je napisala Vesna Pešić 14. maja prošle godine z portal Peščanik, a u kojoj ova sociološkinja o slučaju Savamala navodi da je „jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva“ i da „do sada nismo otkrili zašto je baš njemu dodeljena uloga da ispadne najgluplji“.

U tužbi se navodi da je „Vesna Pešić – novinar“, a da je „maliciozno i netačno preneta izjava tužioca povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici“, koju je ministar dao za RTS.

Stefanović zbog ovih reči traži od autorke i urednica portala odštetu u iznosu od 200.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend