10. okt 2018.

Pretučen urednik portala Žig info iz Grocke

Glavni i odgovorni urednik portala Žig Info iz Grocke Željko Matorčević je juče fizički napadnut i slomljena mu je jagodična kost, objavio je ovaj portal.

Žig info piše da je krupan mladić, koji je izgledao kao da ima oko 20 godina, pratio Matorčevića nekoliko stotina metara i onda ga otpozadi udario u potiljak.

Kada je pao na zemlju, kako navodi Žig info, taj mladić je nastavio da ga udara. Prestao je i pobegao tek kada su naišla vozila. Njemu je konstatovan prelom jagodične kosti i trebalo bi da bude operisan.

[povezaneprice]

Matorčević kaže da ne zna ko je napadač i zbog čega je napad izvršen. Podseća da je podnosio vnekoliko krivičnih prijava, da su u poslednjoj naveli ime i prezime lica koje su tužili. On je poručio da će se i dalje bavi istraživačkim novinarstvom, te da će Žig Info nastaviti sa radom.

Ovaj portal su osnovali novinari koji su radili na sajtu Naša Grocka, koji je ugašen zbog, kako su novinarai tada objavili, pritisaka lokalne vlasti.

Insajder prenosi da su novinari ovog portala nekoliko puta  ukazivali na to da im lokalni funkcioneri ne dozvoljavaju da uđu na javne događaje, a da je razlog taj što izveštavaju kritički.

Ovaj portal je dosta pisao o o predsedniku ipštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, visokom funkcioneru Srpske napredne stranke.

Ppreko ovog portala, podseća Insajder, u javnost je dospela Analiza izveštaja o realizaciji Ugovora o gasifikaciji Grocke iz 2015. godine, koju su sproveli članovi Nadzornog odbora Srbijagasa.

Tadašnji predsednik Nadzornog odbora u ostavci Milivoje Miletić i nezavisni član Zoran Janković tražili su od rukovodstva Srbijagasa izveštaj o tome koliki je stepen realizacije posla po ovom ugovoru, a koliko je Srbijagas platio.

Članovi Nadzornog odbora su tada naveli da je ugovor ‘’kompletno štetan po JP Srbijagas, a samim tim i po Vladu Srbije koja je garant za podizanje kredita JP Srbijagasa”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend