09. feb 2023.

UNS: Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da pokrene postupak protiv osoba koje su pretile Peru Jovoviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje koje je novinar portala Nova.rs Pero Jovović dobio preko Tvitera i traži da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrene postupak protiv ove i svih osoba koje su mu pretile prethodnih godina.

Peru Jovoviću je juče nepoznata osoba sa Tviter naloga @goran63030358 napisala da mu „treba staviti pištolj na čelo i bez trunke savesti ispaliti metak“.  Jovović je nakon ove pretnje napisao na Tviteru da je ovo slučaj za tužilaštvo, na šta je pomenuta osoba odgovorila da sve pripadnike LGBT populacije „treba poubijati javno“.

Pero Jovović je rekao za sajt UNS-a da je slučaj prijavljen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Inače, ovo nije prvi put da Jovović dobija pretnje preko društvenih mreža.

Podsetimo, Jovoviću je prošla godina počela pretnjama. Za praznike su mu stigle poruke kojima mu se preti „guranjem očiju u grkljan“, „ubacivanjem kostiju njegove babe u veš-mašinu“ i „pravljenjem palačinki od njegove lobanje“.

Kompanija Junajted medija je, kaže Jovović,  pretprošle godine više puta prijavljivala pretnje koje je dobijao Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Ipak, kako ističe, niko ga iz tužilaštva nakon davanja izjave nije kontaktirao ni zbog jedne od ovih pretnji.

UNS podseća da su pretnje novinarima neprihvatljive i da autori takvih sadržaja moraju da snose odgovornost.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend