15. jun 2023.

„Vučić se plaši dokumenata koje mi je ostavio Vladimir Cvijan“: Hrvatski novinar Domagoj Margetić tvrdi da je uhapšen na graničnom prelazu Batrovci

Hrvatski istraživački novinar Domagoj Margetić, tvrdi da je uhapšen danas na graničnom prelazu Batrovci. To je napisao na svom Tviter nalogu.

Foto: Youtube, OFF

„Upravo su me uhapsili na Batrovcima. Zašto ce Vučić toliko boji Dosijea Cvijan da me nezakonito zlouporabom sistema policije hapsi? Promociju ne otkazujemo dakle, svi u Media centar u 18 sati! Nema odustajanja. Ocekujem vasu podrsku jer vi – javnost ste oni za koje radim“, napisao je Domagoj.

U drugom postu, video snimku koji je objavio na istoj platformi, Margetić kaže da ga je granična policija uhapsila nakon što je prošao graničnu kontrolu.

„Ja sam sa svim putnicima prošao graničnu kontrolu. Računalo je pokazalo ‘zeleno’ što je značilo da mogu ući. Nije bilo nikakvog legalnog osnova za moje zadržavanje“, govori Margetić.

Dodao je da su, dok je čekao ponovni ukrcaj u autobus, došli policajci i tražili Domagoja, te da se on javio.

Kako tvrdi, oduzeli su mu isprave, priveli ga i nakon pola sata su mu izdali zabranu ulaska u Republiku Srbiju.

On se, kako sam priča, nalazi „ni na čijoj zemlji“ između Srbije i Hrvatske, gde će „do daljnjeg kampirati“.

Pozvao je građane da dođu između granice Srbije i Evropske unije i da mu daju podršku.

„Treba će mi punjač za mobilni, voda, možete skuvati kafu. Verovatno će i kiša, trebaće mi nešto da budem zaštićen od kiše“, kaže novinar Margetić.

Podsetimo, po zvaničnom objašnjenju, Cvijan, nekadašnji savetnik predsednika Srbije i visoki funkcioner SNS, počinio je samoubistvo još 2014. godine.

Međutim, njegova smrt je izazvala kontroverze u srpskoj javnosti, a po mišljenju nekih političara, i dalje je obavijena velom tajne.

Njegovo beživotno telo pronađeno je 5. januara 2018. u Dunavu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend