12. mar 2023.

Rambo Amadeus optužen za seksualno uznemiravanje, Unicef suspendovao saradnju

Lejla Kašić, producentkinja emisije „Dnevnica“ na Radio-televiziji Crne Gore optužila je muzičara Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje tokom snimanja emisije. Kašić je o tome obavestila i Unicef, čiji je Rambo ambasador dobre volje. Unicef je suspendovao saradnju do daljeg, saopštila je organizacija, a muzičar nije odgovarao na pozive medija, niti se oglašavao o navodima producentkinje.

Lejla Kašić (Snimak ekrana, Jutjub Vijesti Online)

Kašić je na Instagramu optužila Ramba Amnadeusa (Antonio Pušić) za seksualno uznemiravanje tokom snimanja emisije.

„Juče sam na snimanju epizode ‘Dnevnica’ doživela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus“, napisala je ona u objavi na Instagramu.

Incident se, navodno, dogodio u petak Herceg Novom, gde je ekipa RTV Crne Gore snimala epizodu emisije „Dnevnice“.

„To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Posle verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari“, napisala je Lejla Kašić.

Ona je, u izjavi za podgoričke „Vijesti“, potvrdila ono što je podelila na svojim profilima na društvenim mrežama i dodala da postoji snimljeni materijal kao dokaz.

Ekipa je za to, kako je kazala, saznala tek nakon što su se svetla kamera pogasila, iako u sirovom materijalu ima i video zapis u kojem je Pušić naziva „glupačom“

„To je pogrešno na toliko mnogo nivoa. Takva osoba radi sa najranjivijom kategorijom – decom. Razmišljala sam šta da radim, jer naše institucije nisu reagovale na mnogo teže slučajeve, ćute na femicid, porodično nasilje… Odlučila sam da neću da ćutim. Zbog svih devojčica koje iz bilo kojeg razloga misle da moraju da ćute. Moja moralna, građanska i ženska dužnost i obaveza jeste da kažem“, kazala je Kašić „Vijestima“.

Rambo Amaadeus nije odgovarao na pozive medija kako bi odgovorio na optužbe.

Međutim, ubrzo posle prijave Kašić oglasio Unicef i saopštio da je angažman sa Rambom suspendovan do daljeg.

„Unicef ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrednostima Unicefa“, saopštila je ta agencija UN.

U saopštenju se ističe da je Unicef upoznat o navodima protiv Pušića. „Njegov angažman s Unicefom je suspendovan do daljeg“, dodaje se u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend