03. sep 2022.

Šta se sve desilo u spornoj emisiji Jovane Jeremić zbog čega je Pink zabranjen u Crnoj Gori na šest meseci?

Narodni poslanik Radomir Lazović iz pokreta Ne davimo Beograd i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanak pozdravljaju zabranu emitovanja Jutarnjeg programa TV Pink u Crnoj Gori na šest meseci, ističući da je problematično to što se ovaj program neometano i dalje emituje u Srbiji.

Foto: Printscreen/YouTube/Novo Jutro

Ova odluka Saveta Agencije za elektronske medije Crne Gore usledio je zbog emisije „Novo vikend jutro“ u kojoj je voditeljka Jovana Jeremić razgovarala sa Bracom Zdravkovićem, koji se u medijima predstavlja kao privatni detektiv o navodnim uzrocima avgustovske tragedije na Cetinju, kojim je prekršena Konvencija o prekograničnoj televiziji, u delu koji se odnosi na obavezu poštovanja dostojanstva ljudskog bića i osnovnih prava drugih.

Lider LSV Nenad Čanak kaže za Danas da pozdravlja ovu zabranu emitovanja jer je dizanje rejtinga kao cilj jutarnjeg programa dobilo potpuno novu dimenziju neukusa medijskim raskopavanjem još svežih grobova deset cetinjskih žrtava među kojima i dvoje dece.

– S druge strane, prikazivanje Cetinjana i Crnogoraca uopšte kao primitivne zajednice u kojoj je najveći problem krvna osveta i provincijalizam je najgrublja moguća uvreda Cetinju i čitavoj prijateljskoj Crnoj Gori, navodi predsednik LSV, koji je i sam nekada gost TV PINK.

On dodaje da činjenica da se se jutarnji program TV Pink i dalje čak i bez opomene emituje u Srbiji, govori o ovdašnjoj medijskoj sceni, koja je, kaže, svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost. Poručuje da ne može svaka tema biti materijal za rijaliti ma koliko privlačila gledalište.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend