01. avg 2018.

Pokret Podrži RTV razgovarao s građanima Zrenjanina o programu RTV

RTV bi morao više da se bavi temama iz Vojvodine, a za Zrenjanince je jedna od tih tema izrazito bitna – voda iz lokalnog vodovoda, koja ni posle toliko godina i dalje nije za piće. To je najbitniji problem o kojem se ne govori, primetio je jedan Zrenjaninac u razgovoru s članovima Pokreta Podrži RTV u minulu subotu

Kao jedan od gradova u kojima Podrži RTV od samih građana želi da čuje stavove o programu pokrajinskog javnog servisa, Zrenjanin je izabran i zbog toga što u njemu RTV ima u svoje dopisništvo, ali se, prema analizama Podrži RTV, izveštaji o ovom gradu na programu RTV uglavnom svode na promociju gradonačelnika.

„U Zrenjaninu smo razgovarali sa više od trideset građana, gledali sa njima priloge iz Zrenjanina i razgovarali o tome koliko prate RTV i, ukoliko ne prate, koje druge televizije gledaju. Pitali smo ih šta je dobro, šta bi moglo da bude bolje, koliko veruju javnom servisu, da li plaćaju pretplatu, koji sadržaji nedostaju“, kaže Sanja Kljajić iz Podrži RTV.

[povezaneprice]

Zrenjaninci i kude i hvale program RTV, a čini se da im je zajedničko to da im nedostaje značajnije izveštavanje RTV o lokalnim temama, kao i o sportskim i kulturnim dešavanjima u gradu.

„Meni je glupo da ja gledam jutarnji program RTS i da gledam kako funkcioniše vodovod u Beogradu. Šta mene briga kako funkcioniše vodovod u Beogradu, meni je važno kako funkcioniše u Zrenjaninu“, bio je kritičan jedan Zrenjaninac.

Članovi Pokreta Podrži RTV planiraju da o programu RTV tokom leta razgovaraju s građanima u osam mesta širom Vojvodine. Nakon Pećinaca i Zrenjanina, za sutra je planiran susret s građanima Lovćenca.

Kao deo projekta „Pomeri RTV“, koji zajednički realizuju Pokret Podrži RTV i Slavko Ćuruvija fondacija, akcije u osam vojvođanskih mesta zamišljene su kao interaktivni događaji koji na duhovit, atraktivan i angažovan način uključuju građane u promišljanje o ulozi i značaju javnih medijskih servisa, kao i o potrebi i mogućnostima za uključivanje javnosti u njihov nadzor. Građani, takođe, imaju priliku da popune zvanične ankete Radio-televizije Vojvodine koje će biti prosleđene kao prilog javnoj raspravi o programu pokrajinskog javnog servisa.

O Radio-televizija Vojvodine smo razgovarali i sa Zrenjanincima. Kažu da bi želeli manje bajki u informativnom programu, a više u dečijem. Slažete li se sa njima?

Geplaatst door Pomeri RTV op Dinsdag 31 juli 2018

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend