06. apr 2017.

Svetski mediji citirali Danas i Kliping

Više od 150 svetskih medija citiralo je prethodnih dana list Danas i analizu agencije Kliping čije smo monitoringe zastupljenosti predsedničkih kandidata u medijima objavljivali tokom kampanje u dodatku Izborna groznica.

“Opozicija i nezavisne organizacije koje su radile monitoring medija upozoravale su na sveprisutnost Aleksnadra Vučića u medijima. U sedmici pred izbore, nacionalne TV stanice posvetile su 51 odsto vremena Vučiću, više vremena nego svim ostalim kandidatima zajedno, pokazala je analiza agencije za praćenje medija Kliping objavljena u dnevnom listu Danas. U četvrtak, poslednjeg dana kampanje samo dva nacionalna dnevna lista nisu imala natpis na celoj na naslovnoj strani “Drugog aprila dajte glas Aleksandru Vučiću”, deo je citata koji su preneli svetski mediji u svom izveštaju o izborima za predsednika Srbije i to na engleskom, nemačkom, španskom, turskom, litvanskom, finskom jeziku.

Ovaj citata u kojem se pominju Danas i Kliping objavljeno je u više od 150 članaka u medijima sa različitih kontinenata. Od poznatijih medija to su fracuska agencija France Press, Radio France International, katarska Al Jazeera, austrijski Der Standard, nemački Die Tageszeitung i T-Online.de, američki Msn.com, Yahoo.com, turska redakcija BBC, turski Milliyet, Gulf News iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sarajevsko Oslobođenje, podgoričke Vijesti, prvi iranski dnevni list na engleskom jeziku Financial Tribune, SBS i The Australian iz Australije, Kuwait Times iz Kuvajta, libanski The Daily Star.

Tu su još i mediji iz Egipta, Švedske, Finske, Singapura, Makedonije, Grčke, Gvatemale, Argentine, Novog Zelanda, Litvanije, Indije, Tanzanije, Pakistana, Švajcarske, Bangladeša, Nepala, Paname, Ukrajine, Nigerije, Jordana, Meksika, Belgije, Brazila, Malezije, Slovenije, Omana, Južne Afrike.


Autor: B. C.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend