25. avg 2017.

Nakon osam meseci TV Kragujevac ponovo emituje program

Direktorka RTV Kragujevac Jelena Vuković je u obraćanju gledaocima zahvalila građanima i zaposlenima koji su pokrenuli inicijativu za opstanak te medijske kuće, a koju je podržala i lokalna samouprava posle poništenja neuspešne privatizacije.

Ona je podsetila da su građani Kragujevca sa više od 10.000 potpisa u peticiji tražili da RTK nastavi rad.

„Ova medijska kuća je otvorena apsolutno za sve, pre svega za ljude koji žele da se bave novinarskim poslom, da budu novinari istraživači. Nezavisno od političke opredeljenosti ovde će prostor imati apsolutno svi građani Kragujevca i svi oni koji su u ovom trenutku ili opozicija ili vlast, onako kako to građani budu zahtevali i kako bude primereno da im se plasira informacija“, rekla je Vukovićeva.

Urednica Televizije Kragujevac Bojana Krstić rekla je da će okosnicu programa ove TV činiti, kao i do sada dnevne informativne emisije „Vesti“ i „Hronika“, popodne je kolažni program „Mozaik“, a večernji termini će biti rezervisani za autorske emisije.

Prema njenim rečima u programskoj šemi će se naći i dokumentarni program kao i sadržaji za najmlađe.

RTV Kragujevac je prekinula sa radom u decembru prošle godine, pošto se tehnička oprema našla na „dobošu“ zbog tužbi zaposlenih za neisplaćene zarade za period u kome je vlasnik ove medijske kuće bio biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević.

Zbog dugovanja REM-u, radio i televizija Kragujevac su izgubili dozvole za emitovanje programa.

Privatizacija RTV Kragujevac je poništena krajem januara 2017. godine zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora, a kapital je vraćen u državni registar udela i akcija.

Odlukom Skupštine grada Kragujevca, u julu RTV Kragujevac je ponovo preuzeo grad Kragujevac, privremeno, do nove privatizacije.

Preduslov za preuzimanje bila je realizacija državnog socijalnog programa po kome je preduzeće od 59 napustilo 35 zaposlenih.

Sva dugovanja prema zaposlenima za zarade od juna, prošle godine isplatio je Grad Kragujevac.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend