26. jan 2017.

Privatizacija RT Kragujevac poništena, neizvesna i sudbina Kanala 9

Ministarstvo privrede saopštilo je da je poništilo privatizaciju Radio-televizije Kragujevac (RTK) i naplatilo bankarsku garanciju od Radoice Milosavljevića iz Kruševca, koji je u oktobru 2015. godine kupio tu medijsku kuću za 85.500 evra.

Radio-televizija-Kragujevac-CenzolovkaU odluci o raskidu ugovora o prodaji RTK, Ministarstvo privrede je navelo da kupac nije izvršio ugovorenu obavezu isplate dospelih zarada za jun, jul, avgust i septembar prošle godine, a nije izvršio ni investicionu obavezu 150.000 evra u roku od 12 meseci od zaključenja ugovora.

Za sada je neizvesno kakva će biti dalja sudbina RTK i 67 zaposlenih, koji mesecima štrajkuju, a TV od početka decembra ne emituje program.

Ranije su izvršitelji popisali celokupnu opremu, a na prvoj licitaciji prodati su svi automobili i deo najvrednije računarske i produkcijske opreme.

I sudbina druge kragujevačke televizije Kanal-9 (K-9) je neizvesna jer je Agencija za osiguranje depozita oglasila prodaju 99,34 odsto udela kapitala, koji „Takovo osiguranje“, u likvidaciji, poseduje u kragujevačkoj televizija Kanal-9.

Kako je navedeno u oglasu, na kraju prošle godine, K-9 je imala 16 zaposlenih i 9,1 milion dinara gubitka.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend