22. okt 2022.

SBB: Odgovor građaninu Aleksandru Vučiću

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravdao se da je preporuku SBB korisnicima da pređu na usluge Supernova, kompanije Telekom Srbija, izgovorio kao građanin, a ne kao nosilac najviše državne funkcije i da na to ima pravo. Građanin Aleksandar Vučić mogao bi kada već govori na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, u terminu predviđenom za predsednika Srbije, da se temeljno informiše o problemu koji je isključivo nastao zbog nerealnog zahteva vlasnika TV Prva i B92 za nastavak saradnje", saopštila je kompanija SBB.

„Nažalost, građanin Vučić očigledno nije znao, da je od SBB zatraženo 38 miliona evra godišnje, za nešto što smo plaćali 50.000 evra, pa je možda zato izgovorio da ‘SBB neće prihvatiti ponudu koja je skoro za džabe’. Ukoliko je 38 miliona evra za građanina Vučića ‘skoro za džabe’, moramo da istaknemo da ni za jednu ozbiljnu svetsku kompaniju to nije ponuda koju bi uopšte uzeli u razmatranje“, navodi se u saopštenju SBB.

Kompanija dodaje da „ono što bi građanina Vučića moralo da zabrine je da SBB kao jedan od najvećih investiora sa 2.000 zaposlenih, koja je samo prošle godine platila 40 miliona evra poreza u budžet Srbije, nema ravnopravne uslove poslovanja u zemlji čiji je Vučić predsednik“.

„Ukoliko je građanin Vučić bio neobavešten o celom slučaju, želimo da ga informišemo da smo upravo juče prihvatili ponudu vlasnika i rukovodstva TV Prva i B92, da ih distribuiramo po ceni koju su javno saopštili da bi prihvatili, a to je cena niža od one koju plaćamo TV Pink. Verujemo da će ova informacija obradovati predsednika, ali i građanina Vučića, jer ako biznismen Srđan Milovanović ispuni svoje javno obećanje, distribucija dva kanala sa nacionalnom frekvencijom će se nesmetano nastaviti i to besplatno, jer Pinku ne plaćamo ni jedan dinar za televiziju sa nacionalnom frekvencijom“, saopštio je SBB.

„Pošto se predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravdao da on kao građanin Vučić ima pravo da kaže šta gleda i da ‘ne radi ništa’ protiv kompanije SBB, jasno je da građani Srbije nisu onda slušali preporuku predsednika Vučića da pređu na Telekomovu Supernovu, već je to bio građanin Vučić koji redovno u medijima nastupa kao influenser Telekoma, hvaleći rado njihove poteze“, dodaje SBB.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend