19. okt 2022.

SBB: Vlasnik TV Prva i B92 traži nam naknadu uvećanu za neverovatnih 1.000 odsto

Vlasnik dve televizije, Prve i B92, Srđan Milovanović traži da kompanija SBB ubuduće plaća 38 miliona evra godišnje za njihovu distribuciju, kao i tri kablovska kanala, umesto dosadašnje cene od 3,5 miliona evra, saopštila je kompanija SBB koja navodi da taj nerazumni zahtev za čak 11 puta uvećanom cenom nije proizvod nikakvih velikih investicija u poboljšanje kvaliteta programa ovih televizija, jer je činjenica da i TV Prva i TV B92 poslednjih godina beleže smanjenje gledanosti po svim parametrima digitalnog merenja na TV Beat i AGB Neilsen.

Ponuda sa novom cenom je stigla pre 50 dana, odmah nakon konkursa za dodelu nacionalnih frekvencija, na kojem je isti vlasnik dobio dozvolu da koristi javno dobro građana Srbije u narednih osam godina i to za obe televizije, navodi SBB u saopštenju.

„Očigledno ohrabren ovakvim ishodom konkursa, vlasnik TV Prva i TV B92 dao je sebi za pravo da uveća dosadašnju naknadu za neverovatnih 1.000 odsto, uprkos tome što se radi o kanalima koje građani Srbije mogu slobodno i besplatno da gledaju preko obične antene. Istovremeno, televizije Prva i B92 državi plaćaju manje od milion evra godišnje pravo na nacionalnu frekvenciju, dok od SBB kompanije traže nekoliko desetina miliona evra za distribuciju“, ističe se u saopštenju.

Kompanija SBB stoga dodaje da ju je neprihvatljiv i ultimativni zahtev vlasnika TV Prva i TV B92 prinudio da obe televizije od 28. oktobra skine iz ponude, kao i njihov kablovski portfolio – Prva Plus, Prva Kick i Prva World, jer kako se podvlači u saopštenju, ne mogu da prihvate „11 puta višu cenu za distribuciju Milovanovićevih kanala, koji su preskupi u odnosu na kvalitet programa koji publika sve manje gleda“.

Kompanija SBB, kao i televizija N1, posluje u okviru United Grupe.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend