21. avg 2020.

Telekom: Kompaniju pokušava da uruši interesni lobi na čelu sa tajkunima Đilasom i Šolakom

Telekom Srbija saopštio je danas da tu kompaniju pokušava da uruši interesni lobi i da je cilj svakodnevne negativne medijsko-političke kampanje sprečavanje uspona Telekoma.

„Svedoci smo svakodnevne negativne medijsko-političke kampanje protiv Telekoma Srbija i naših poslovnih partnera koju sprovodi poslovno-interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom”, naveo je Telekom u saopštenju.

Prema stavu te kompanije, cilj takvih napada je sprečavanje uspona Telekoma Srbija, koji „očigledno utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe”.

„Napadaju se isključivo poslovni potezi Telekoma Srbija koji jačaju kompaniju i njenu poziciju na tržištu, a to su kupovina kablovskih operatora, ulaganje u medijski sadržaj i izgradnja optičke infrastrukture”, samtra kompanija

Telekom je ukazao da su prvo u fokusu bile njihove akvizicije kablovskih operatora, a kada je celokupna javnost shvatila da je ta kupovina ispravan i isključivo tržišni poslovni potez, bez izvinjenja su se preorijentisali na napade na naša ulaganja u medijske sadržaje namenjene našim korisnicima.

Kompanija je navela da je strateški poslovni odnos sa jednim od vodećih digitalnih sistema, na čelu sa Wireless Media, odličan poslovni potez i da posle skoro 16 godina saradnje odgovorno tvrdi da je to partnerstvo u potpunosti opravdano i doprinosi i nastupu na tržištu i budućoj vrednosti Telekoma, uz napomenu da je Wireless Media poslovni partner i Junajted grupe.

„Bilo koji dokument Telekoma Srbija dostupan je svakoj nadležnoj instituciji. Ugovori su tajna isključivo za konkurenciju i za sve one koji imaju interes da ruše našu kompaniju i pokušaju da zadrže monopolsku poziciju kroz neformalne represivne poluge i industrijsku špijunažu”, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend