19. apr 2017.

Zaposleni u RTK traže gradonačelnikovu reč za opstanak tog medija

Zaposleni u Radio televiziji Kragujevac i sindikat "Nezavisnost" obratiće se medijima i građanima sutra u 13.00 časova ispred Skupštine grada kako bi ih informisali o tome kakve su šanse za opstanak i početak emitovanja programa te medijske kuće posle raskida privatizacije, kao i za isplatu 10 zaostalih zarada i socijalni program za zaposlene.

Kako je najavljeno, skup zaposlenih u RTV Kragujevac biće održan posle sastanka delegacije te medijske kuće sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, koji je zakazan za sutra u 12.30.

Na konferenciji za novinare javnost će biti upoznata sa ishodom sastanka sa gradonačelnikom Kragujevca od koga se očekuju konkretni odgovori i dogovor u vezi sa početkom emitovanja programa RTV Kragujevac i opstankom ove medijske kuće, koji su nedavno podržali građani peticijom sa više od 10.000 potpisa.

Pored dogovora o opstanku RTV Kragujevac, 60 zaposlenih očekuje od čelnika lokalne vlasti i rešavanje isplate zaostalih zarada.

Privatizacija Radio televizije Kragujevac je raskinuta krajem januara 2017. godine odlukom Ministarstva privrede, pošto vlasnik Radoica Milosavljević, koji je kupio ovu medijsku kuću u oktobru 2015. nije ispunjavao obaveze iz kupoprodajnog ugovora.

Radio televizija Kragujevac ne emituje program od početka decembra 2016, a račun preduzeća je u blokadi od avgusta prošle godine, pre svega zbog tužbi zaposlenih za neisplaćene zarade.

Ministarstvo privrede je ponudilo nedavno socijalni program sa tri opcije za dobrovoljni odlazak zaposlenih iz preduzeća, povezivanje staža.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend