17. jan 2017.

Antonijević: Sledeće nedelje raskid privatizacije RTV Kragujevac

„Ministarstvo privrede danas nam je poslalo obaveštenje da će, najverovatnije sledeće nedelje, biti raskinuta privatizacija RTV Kragujevac“, rekao je za UNS predsednik UGS „Nezavisnost" u Radio-televiziji Kragujevac Goran Antonijević. Kako je istakao, u saopštenju Ministarstva koje je ovoj medijskoj kući stiglo, stoji da vlasnik Radoica Milosavljević nije u roku uplatio nove bankarske garancije.

„Bankarske garancije koje je uplatio kada je kupljen medij su mu oduzete jer nije isplaćivao zarade, a nove nije uplatio ni nakon roka koje mu je Minstarstvo dalo. Rekli su nam da će se komisija Ministarstva sastati najverovatnije sredinom sledeće nedelje i da će privatizacija biti raskinuta“, rekao je Antonijević UNS-u i dodao da je nejasno šta će se dalje desiti sa ovim medijem.

„Ili će se medij vratiti u državno vlasništvo, pa na ponovnu prodaju, ili će otići u stečaj“, rekao je Antonijević.

Podsetimo, zaposleni u RTV Kragujevac zarade nisu dobili već osam meseci. Televizija Kragujevac je prekinula emitovanje programa 7. decembra, pošto su izvršitelji popisali opremu za emitovanje i proizvodnju programa, a čiji je deo kasnije prodat po tužbama zaposlenih za neisplaćene zarade.

„Osam meseci nemamo prihode. Pisali smo i molbu Ministarstvu rada da nam da neku solidarnu pomoć, ali nismo dobili odgovor. Na ivici smo egzistencije“, rekao je Antonijević.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend