15. jul 2018.

Gajović: Konkurs za medije po zakonu

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović rekao je danas povodom tvrdnji da je firma G.F.C. doo na osnovu neistinitih referenci dobila sredstva na konkursu Ministarstva kulture, da je konkurs sproveden transparentno i u okviru zakona, kao i da se Ministarstvo neće mešati u spor Boška Savkovića koji je izneo optužbe i firme koja je sredstva dobila.

Aleksandar Gajović (foto: M. Miškov, Pres centar UNS-a)

Po nalogu ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića, sekretar Ministarstva Igor Jovičić istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da će biti formirana Radna grupa Ministarstva koja će utvrditi okolnosti oko ovog potencijalnog slučaja.

Gajović je istakao da su u ovom konkursnom postupku doneta konačna izvršna rešenja kao i da nijedan od učesnika konkursa, njih više od 300, nije uložio pravno sredstvo u predviđenom roku od 30 dana. “Postupak je sproveden u potpunosti u skladu sa pozitivnim propisima”, naglasio je on.

Državni sekretar je rekao da reference nisu deo konkursne dokumentacije i da Komisija nije imala obavezu da ih pogleda, kao i da je Ministarstvo kulture dobilo demant firme G.F.C. doo za optužbe koje su im stavljene na teret.

“Ne vidim naš status u sporu između Savkovića i G.F.C. doo Beograd koja je demantovala Savkovića. Ne želimo da se uplićemo u spor koji je između njih nastao. Mi smo raspisali konkurs i sproveli ga u duhu zakona. Sve je bilo maksmimalno transparentno”, naglasio je Gajović.

Podvukao je da se Ministarstvo neće stajati ni na čijoj strani i da će o optužbama odlučiti sud ukoliko bude postupka.

Gajović je zaključio da su svi učesnici pre takmičenja potpisali dokument kojim pod moralnom i krivičnom odgovornošću tvrde da je sva dokumentaciju koju su dostavili tačna i ispravna.

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend