04. jul 2023.

Ništa novo na somborskom medijskom konkursu

Ako je suditi po gradskom medijskom konkursu najviše se isplati ići niz dlaku vlasti.

Ne napisati ni jednu kritičku vest najbolji je recept za dobijanje rekordnih iznosa na gradskom konkursu za javno informisanje, što se jasno vidi po rezultatima raspodele sredstava predviđenih za sufinansiranje medijskih sadržaja na lokalnom nivou.

Po dva i po miliona dinara na gradskom konkursu dobili su portal 025 koji deluje pod okriljem kolutskog udruženja građana „Ja volim Sombor”, zatim novoosnovani Radio Sombor, koji sada deluje pod firmom NS Vid Media doo i na kraju TV Sombor.

Sa po 2,4 miliona dinara konkurs su prošli Televizija Fortuna, poznatiji u javnosti kao K54 i Video kreativa tim – Milan Šveljo PR (novi izdavač Somborskih novina) sa portalom vojvodjanski.com.

Portal vojvodjanski.com dobio je još milion i po dinara za sadržaje koje će plasirati VTV doo iz Subotice, a Informativno propagandnom centru Kula doo je na konkursu dodeljeno milion dinara. ApaOne doo iz Novog Sada na somborskom konkursu dobilo je 1,1 milion dinara za objavljivanje informacija na sajtu biznisvesti.rs.

Ispod crte od milion dinara su BB radio sa 800 hiljada, Radio Fortuna sa ukupno 700 hiljada za dva projekta,  Radio Blagovesnik i Radio Dunav sa po 600 hiljada, Novi Radio Sombor sa pola miliona, somborsport.org sa 400.000 dinara, itd.

SOinfo.org je više iz radoznalosti konkurisao i ove godine i dobio više od očekivanog – celih 150.000 dinara! Ugovor o dodeli sredstava nećemo potpisati, te želimo da predložimo da se naš deo sredstava preusmeri za 13. platu nekog od najviših gradskih čelnika, troškove reprezentacije, goriva, farmu botova, uglavnom, za nešto korisno.

Dragi čitaoci, kao i do sada, nećete ostati uskraćeni za informacije od javnog značaja koje dolaze od lokalne samouprave.

Predlog komisije za raspodelu sredstava po gradskom konkursu za javno informisanje možete da preuzmete u prilogu ove vesti.

Predlog Komisije za konkurs za informisanje 2023 PDF

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend