06. apr 2017.

Tajkunima novac za medije iz budžeta

Očigledno da vladajuća stranka ima problem sa finansiranjem medija koje su pokupovali njihovi tajkuni, pa sada pronalazi načine kako da se oni finansiraju direktno iz budžeta, a da i dalje budu partijska propagandna sredstva, ocenili su danas Nezavisno udruženja novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

NUNS i NDNV smatraju, kaže se u saopštenju, da je Vlada Srbije uredbom kojom je omogućila da se lokalnim samoupravama prenesu akcije medija kojima je privatizacija poništena i definitivno odustala od medijskih reformi i najavila reetatizaciju medija u Srbiji.

Ova uredba je, prema oceni ova dva novinarska udruženja, u potpunosti u neskladu sa postojećim medijskim zakonima i podseća na neka ranija rešenja kada je izlazak države iz vlasništva zaustavljan sličnim uredbama, koje su imale dugogodišnje dejstvo i koje su proizvele potpunu konfuziju na medijskoj sceni koja traje do danas.

Očigledno da vladajuća stranka ima problem sa finansiranjem medija koje su pokupovali njihovi tajkuni, pa sada pronalazi načine kako da se oni finansiraju direktno iz budžeta, a da i dalje budu partijska propagandna sredstva, ističe se u saopštenju.