01. nov 2022.

Bačena dimna bomba na protestu protiv Informera: Ponovljen zahtev za uklanjanje intervjua sa silovateljem

Peti protest ispred redakcije Informera na Terazijama u organizaciji Ženske solidarnosti, upravo je završen, a učesnici se razilaze.

Organizatori su odustali od najavljene protestne šetnje.

Pedesetak učesnika i učesnica protestovalo je zbog toga što taj tabloid ni danas nije uklonio intervju sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem sa svog sajta.

Nakon početka okupljanja ulica je blokirana, a na licu mesta su se nalazila jedna policijska kola. Nakon početka protesta, okupljeni su blokirali saobraćaj u centru grada.

Uz zvuke doboša i povike – „Ženska revolucija“, jedna od učesnica bacila je dimnu bombu, pa je roze dim obavijao Terazije.

Učesnici protesta nosili su transparente – Besne žene; Smrt patrijarhatu; Nije tragedija nego ubistvo; Dosta reči, nek Informer zakmeči.

Nataša Elenkov, članica Ženske solidarnosti, ponovila je zahteve protesta.

– Po peti put ćemo reći naše zahteve – uklanjanje intervjua sa svim medijskih portala; da mediji koji krše novinarske kodekse prestanu da se finansiraju; zahtevamo registar koji će pratiti sve silovatelje i nasilnike i nadzor nad njima; Smatramo da predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se silovateljima izriče doživotna kazna zatvora nije dovoljna – potrebno je više, navela je Elenkov.

Jelena Riznić iz Ženske solidarnosti je rekla da će „žene ostati upamćene“, a potom su ulazu ispred redakcije Informera i na ulazu u zgradu demonstranti belim sprejom ispisali – Govno jedno, kako smeš! i Uhapsite Dragana (Dragana J. Vučićevića, vlasnika i glavnog urednika Informera), ali Skidaj intervju.

Policija nije čuvala ulaz u Informer kao što je to radila prethodnih puta.

Učesnici protesta pozvali su povicima „napolje“ zaposlene u Informeru da izađu iz zgrade.

Video snimke i fotografije sa mesta događaja pogledajte na sajtu lista „Danas“.

I. S., L. L.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend