19. sep 2018.

Tasovac: Borba protiv rijalitija osuđena na neuspeh

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac ocenio je da je direktna borba protiv rijalitija, koju je pokrenuo ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, osuđena na neuspeh zato što "mehanizam društvenog sablažnjavanja upravo daje vetar u leđa i vidljivost rijalitijima".

Foto: Medija centar Beograd

Tasovac, koji je prethodni ministar za kulturu, za TV Prva je kazao da je dobro što takve debate postoje u javnosti, ali i da je upozoravao da će od čitave debate o kulturi u medije da se prelije samo deo o rijalitijima.

„Ja sam upozoravao da će se time rasprava o kulturi pretvoriti u raspravu o rijalitijima. To je bila zamka u koju je upala i publika i novinari. Kroz ovakvu priču se ne borimo za kulturu. Kao što se za ćirilicu ne borite tako što zabranjujete latinicu, tako se za kulturu ne borite tako što govorite protiv rijalitija“, rekao je Tasovac.

Dekan Fakulteta za medije i komunikacije Nada Popović Perišić navela je da je jedini način suprotstavljanja rijalitijima – vaspitavanje protiv nekulture.

„Mislim da se protiv toga može boriti jedino kulturnom ponudom. Ukus se neguje i za to mora da postoji vaspitanje“, navela je Popović Perišić za TV Prva.

Ministar kulture Vukosavljević u ponedeljak je kazao da rijaliti programi trebaju da budu predmet posebne pretplate i dodao da mu smeta što se sada emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom.

Usledila je reakcija vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića koji je Vukosavljevića nazvao ministrom „iz kamenog doba“ i „jednim nesolidnim čovekom koji bi da nameće i sankcioniše bez uvažavanja da živimo u demokratskoj liberalnoj epohi koja nije savršena ali ima svoja pravila“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend