05. jul 2018.

NIN: Mirjana Marković imala bliske odnose sa optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije

Najnoviji nedeljnik NIN podseća na to da je supruga nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, osuđenog za naručivanje ubistva Ivana Stambolića, imala tesne veze sa nekim od optuženih za ubistvo novinara Slava Ćuruvije

Najnoviji NIN donosi tekst Vuka Cvijića „Podsemavanje žrtvama i pravdi“, koji se bavi presudom supruzi bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, Mirjani Marković. Ona je nedavno, posle 17 godina koliko je proces trajao, osuđena na godinu dana zbog nezakonite dodele stana iako je, kako navodi NIN, „povezana sa mnogo mračnijim zločinima, uključujući i likvidacije političkih protivnika“. 

NIN kaznu protiv nje naziva „smešnom“ i podseća kako za sve ove godine nije ispitana njena umešanost u politička ubistva, pljačku građana i iznošenje novca. 

U tekstu se kaža da je pravosnažnom presudom utvrđeno da je Milošević naredio ubistvo njegovog kuma i bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića, kao i neuspeli atentat na Vuka Draškovića u Budvi. Evo šta NIN piše o vezama Mirjane Marković sa ubistvom novinara Slavka Ćuruvije:

„Ona (Mirjana Marković, prim. ur) je bila obuhvaćena pretkrivičnim postupkom za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Izvedeni su i dokazi da je ona naručila sraman članak u Politici ekspres od Dragana Hadži Antića, „Ćuruvija dočekao bombe“, koji je bio uvretira ubistva. 

Otkriveni su i njeni bliski odnosi sa Milanom Radonjićem, tadašnjim šefom Centra DB Beograda, optuženim da je organizovao ubistvo Ćuruvije. Radonjić je boravio u centrali JUL-a u Beogradu pred ubistvo. Prijatelji i porodica Ćuruvije svedočili su kako mu je ona pretila. 

Takođe je otkrivena i njena posredna veza sa pripadnikom rezervnog sastava DB Miroslavom Kurakom, optuženim kao direktni ubica Ćuruvije. Naime, Markovićeva je, otkad je pobegla u Moskvu, pre ubistva premijera Zorana Đinđića, održavala kontakt sa Draganom Filipovićem – majorom Fićom, koji je u vreme „Sablje“ pobegao u Šangaj. 

Filipović je bliski saradnik optuženih za ubistvo Ćuruvije. Tako je zabležen presretnuti razgovor između Filipovića i Kuraka, koji je i dalje u bekstvu, a tada se nalazio u Africi. Filipović je napisao u svojoj knjizi da je posle izborne pobede Vojislava Koštunice nad Miloševićem održan sastanak vrha DB-a na kome je dogovoreno da priznaju pobedu Koštunici i da se dalje oslone na ‘radikale i nacionalne snage’”, piše NIN.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend