12. nov 2021.

Tužilaštvu BiH nije stigla prijava protiv novinara Tanjuga

U Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije stigla prijava protiv novinara televizije Tanjuga Marka Ivasa zbog stava o Srebrenici, rečeno je Tanjugu u toj pravosudnoj instituciji.

Od nametanja odluke o zabrani i kažnjavanju negiranja genocida, koju je doneo bivši visoki predstavnik Valentin Incko, u Tužilaštvo BiH je do sada stiglo 30 krivičnih prijava.

Institut za istraživanje ratnih zločina i genocida u Kanadi, koji je formirala bošnjačka dijaspora, saopštio je juče da je podneo krivičnu prijavu protiv Ivasa, koji je odbio da se tokom intervjua saglasi sa stavom predsedavajućeg Predsedništva BiH Željkom Komšićem da se u Srebrenici dogodio genocid.

„Od kraja jula kada su na snagu stupile izmene Krivičnog zakona BiH, u Tužilaštvu BiH zaprimljeno je više od 30 prijava protiv više osoba, zbog krivičnih dela koja se odnose na odredbe o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina“, rekao je za Tanjug portparol Boris Grubešić.

Prema njegovim rečima, sve do sada dobijene prijave su kod postupajućih tužilaca.

O predmetima u radu, dodao je, Tužilaštvo ne može da iznosi više informacija.

Među prijavama je i ona podneta protiv novinara RTRS Branimira Đuričića, koji je ranije danas na Tviteru podržao kolegu Ivasa.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend