29. jul 2021.

UNS u poseti niškim medijima

Predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) posetili su tri niška medija i razgovarali sa kolegama iz Televizije Zona plus, portala Južne vesti i radija Smart siti o zaštiti od ekonomskih, političkih i ostalih pritisaka, napada i pretnji novinarima.

Predsednik UNS Živojin Rakočević ukazao je na značaj lokalnih medija i dodao da je programsko opredeljenje ovog udruženja popravljanje položaja medija na lokalu i zaštita od ekonomskih, političkih i ostalih pritisaka i napada, saopštio je UNS.

U Aleksincu su Rakočević, predsednik Izvršnog odbora Slobodan Radičević i predsednik Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) Budimir Ničić, učestvovali na tribini sa kolegama iz lokalnih medija, civilnog društva, zdravstvenim radnicima i zvaničnicima Aleksinca i Niša.

Glavni i odgovorni urednik Al presa Ninoslav Miljković govorio je o ulozi aleksinačkih lokalnih medija tokom pandemije korona virusa.

U početku je bio prisutan strah od nepoznatog i u našoj redakciji. Međutim, vrlo brzo smo se organizovali i uspeli da uz određene poteškoće pravovremeno informišemo naše građane o aktuelnoj situaciji u vezi sa pandemijom. Imali smo podršku lokalnog kriznog štaba i brojnih ljudi iz zdravstvenih ustanova, izjavio je Miljković.

Rakočević je rekao je da su pored zdravstvenih radnika i brojih institucija, značajnu ulogu u sprečavanju širenja pandemije korona virusa imali i mediji, koji su i pored brojnih izazova, uglavnom uspevali da profesionalno obavljaju svoj posao.

Rakočević je naglasio da je organizovanje ovakvih tribina na lokalnom nivou važan doprinos sagledavanju jednog teškog perioda koji nije završen i čije ćemo posledice osećati godinama.

Na tribini je bilo reči i o doprinosu lokalnom novinarstvu kolega iz regiona preminulih od korona virusa Milorada Doderovića, Dušana Stojanovića i Dragana Gojkovića.

Članovima porodica trojice preminulih novinara posthumno su uručene povelje za novinarski rad.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend