30. avg 2020.

Igor Žeželj: Gospodine Šolak, prihvatite poziv RTS-a, imamo o čemu da razgovaramo

Igor Žeželj poziva suvlasnika Junajted grupe Dragana Šolaka da ipak prihvati poziv da njih dvojica suoče mišljenja u emisiji Oko na RTS. Pismo gospodina Žeželja, vlasnika i direktora firme Vajerles medija, objavljujemo u celini.

Poštovani gospodine Šolak,

Ohrabrujem Vas da se odazovete pozivu za naše zajedničko gostovanje u okviru emisije „Oko“ na nacionalnoj televiziji, kako bismo razmenili stavove na temu razvoja medija i medijskih sadržaja u Srbiji i regionu.

Smatram da bi građanima značilo da pojasnimo naše uloge vlasnika i predsednika kompanija, koje su ujedno i vlasnici medija i zauzimaju značajno mesto na tržištu medijske produkcije.

Takođe, mislim da smo dužni da odgovorimo na pitanja naše povezanosti sa domaćom i stranom politikom, uticaja naših biznisa na medije i politiku, da utvrdimo da li je naša država nekom od nas pomogla u razvoju i da pokušamo to da kvantifikujemo, da se odredimo prema monopolskom položaju, da prokomentarišemo medijsku regulativu i prava stranih i domaćih medija i, naravno, odgovorimo na sva druga pitanja koja bi Vama ili našim domaćinima na RTS bila interesantna.

Nadam se da na ove teme nemate šta da krijete i da možete da odgovorite na sva pitanja i potpitanja.

Verujem da Vam je poznato da Wireless Media sarađuje sa Vašom United Group na polju digitalnog prisustva još od juna 2014. godine i da se veliki deo Vaših internet portala pokretao ili i dalje pokreće putem naših digitalnih platformi. Od medija to su N1 i Sport Klub, a od Vaših kompanija to su SBB, Telemax Slovenije, Telemax BiH, Telemax CG, Total TV, NetTV Plus i United Cloud. Pored naše tehnološke platforme, koristite i naše konsalting i kreativne servise, a i dalje vam pružamo obimnu tehničku i operativnu podršku.

Iskreno verujem da smo doprineli vašem digitalnom razvoju, jer istovremeno želim da Vam se zahvalim i da Vas obavestim da su stabilni prihodi od United Group u poslednjih 6 godina veoma doprineli našem razvoju, a koji smo ostvarili kupovinom i integracijom nekoliko kompanija uključujući i Adria Media Group, u okviru koje posluje najuticajniji medij na Balkanu Kurir.

Wireless Media sistem na čijem sam čelu sada, zapošljava skoro 1.000 ljudi u Srbiji i regionu. Tu rade dokazani menadžeri sa velikim autoritetom na tržištu, IT inžinjeri, programeri, dizajneri, projekt menadžeri, biznis konsultanti, novinari, urednici, marketing stručnjaci, producenti, kamermani, montažeri, realizatori, režiseri, prodajni savetnici i mnogi drugi.

O našem kvalitetu najviše govori naših preko 1.000 poslovnih partnera, klijenata i oglašivača i gotovo da i nema kompanije u Srbiji i regionu koja ne sarađuje sa nama.

Naša saradnja sa Telekomom Srbija, vašim glavnim konkurentom na polju internet i TV distribucije, sa kojim skoro da imate uspostavljen duopol u Srbiji pa i u regionu, je strateškog tipa, baš kao što je to u jednom trenutku bila sa United Group. Saradnja traje od 2004. godine i dodatno se proširila na polju razvoja multimedijalnih sadržaja, bilo da su u obliku TV kanala, TV serija, TV emisija, sportskih prenosa uživo ili digitalnih formata.

Siguran sam da Vaš tim, koji je sa nama radio, zna koliko mi možemo i koliko ćemo da doprinesemo njihovom pozicioniranju na tržištu, a i kolike su cene takvih proizvoda i usluga.

Iskoristio bih ovu priliku da Vas zamolim da Vašem poslovnom prijatelju, a inače političaru Draganu Đilasu, javite da prljava kampanja koju sprovodi, najviše uz pomoć vaših medija N1, NovaS i Direktno.rs protiv naše kompanije Wireless Media i mene lično, neće rezultirati time da se umešam u uređivačku politiku Kurira tražeći da se dalje ne bave otkrivanjem i objavljivanjem istine o njemu, Vama i vašim privrednim i ostalim društvima.

Nadam se da ćete prihvatiti poziv RTS-a i da ćemo imati priliku da se ispričamo pred građanima Srbije.

S poštovanjem,

Igor Žeželj
vlasnik i direktor Wireless Media

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend