15. apr 2020.

Kurir televizija dobila od REM-a dozvolu za emitovanje

U Adrija medija grupi kažu da tačan datum početka emitovanja novog kablovskog kanala još nije određen, ali je poznato da će na toj televiziji, uz zaposlene u listu Kurir, biti angažovano dodatnih sto novinara i televizijskih eksperata

Jedna od tačaka dnevnog reda sednice Savet REM-a, održane 27. marta, bila je i donošenje odluke o izdavanju dozvole za pružanje medijske usluge na osnovu zahteva Adria Media Group d.o.o. Beograd – Kurir televizija.

Odluka još nije objavljena na sajtu regulatornog tela, ali u Adrija medija grupi, izdavaču lista Kurir, potvrđuju da su od REM-a dobili amin za početak rada.

„Dozvolu REM-a smo dobili i u pitanju je dozvola za kablovsko emitovanje“, rekla je za Cenzolovku Irena Petrović, PR menadžer AMG. 

Ona je dodala da početak emitovanja programa još nije određen.

„Tačan datum početka emitovanja programa procenjujemo u odnosu na novonastalu situaciju izazvanu koronavirusom. U ovom trenutku nam je važno da se orijentišemo na proizvodnju sadržaja, koja je, u datim okolnostima, bezbedno i svrsishodno organizovana“, naglasila je Irena Petrović.

Kurir televiziju zasad će moći da gledaju samo korisnici MTS IPTV i kablovskog sistema Supernova, ali u AMG se nadaju da će „postići dogovor i sa ostalim operaterima na teritoriji Srbije“.

U AMG navode da će program nove televizije biti „u duhu brenda Kurir, dakle – kombinacija informativnog i zabavnog programa“, uz uverenje da će programska šema Kurir TV „biti zanimljiva i relevantna širokoj ciljnoj grupi, kao što su to već onlajn i print izdanja“.

„Projekat TV izdanja brenda Kurir predviđa da se, pored već zaposlenih, uposli dodatnih sto novinara i televizijskih eksperata. Naravno, njihov broj će se tokom vremena menjati, u skladu sa potrebama tržišta i rastom brenda Kurir. Pojačaćemo broj dopisništava po Srbiji, jer je Kurir brend kome je Srbija u fokusu“, kaže Irena Petrović iz AMG.

Pokretanje televizijske ekstenzije dnevnog lista Kurir, u tom mediju najavljivano je još 2015. godine. Prošlog februara mediji su objavili da se „u sedištu AMG gradi nekoliko TV studija za novu televiziju čiji će program početi da se emituje u aprilu“. 

Navodno, ta televizija je trebalo da bude nazvana K1 i da bude „u ponudi Telekomovog kabla, na broju jedan, što bi trebalo da predstavlja pandan SBB-ovom N1“. Mediji su početkom prošle godine spekulisali o tome da je iza akvizicije AMG krajem 2018. samo nominalno stajao Mondo Inc Igora Žeželja, a da je stvarni kupac zapravo Telekom Srbija.

Inače, televizija pod nazivom K1 zaista je počela da radi, i to baš na Telekomovoj platformi, ali iza te, kao i još dve televizije – TV doktor i Kazbuka, stoji pevač Željko Joksimović.

 

2 komentara za: “Kurir televizija dobila od REM-a dozvolu za emitovanje

  1. Marko

    Ma bravo kurir tv uvek sve novo pokrenuti kanali zavrse kod telekoma srbije zasto se kurir tv ne pokrene u sbb mrezi pametnjakovici a ne u telekom srbije dokle to serviranje mts sramota sbb izgleda vise nijedan kanal ne sme uvesti vidim ja

    16. апр 2020. at 16:50
  2. Sava Stevanovic

    Kondom televizija

    17. апр 2020. at 10:51

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend