22. maj 2023.

Milan Šveljo novi vlasnik „Somborskih novina“

Novi izdavač „Somborskih novina“, prema podacima registra medija Agencije za privredne registre, od 17. maja je „Video kreativa tim“ u vlasništvu Milana Švelja, dok je odgovorna urednica i dalje Marina Radnić.

Snimak ekrana sajta „Somborskih novina“

Zaposlenima, kako je UNS-u rekla Marina Radnić, plate za februar, mart i april nisu isplaćene. Više informacija o zaostalim zaradama i načinu funkcionisanja „Somborskih novina“ će, dodaje, imati narednih dana.

Vlasnik dosadašnjeg izdavača „Somborskih novina“ Srđan Vučurević za sajt UNS-a kaže da će zaposlenima on isplatiti zaostale zarade. Inače, račun njegove firme, koja je do 17. maja bila izdavač, u blokadi je za 1.844.297 dinara.

Podsetimo, zaposleni u „Somborskim novinama“ su pre dva meseca štrajkovali zbog neisplaćenih zarada za decembar i januar. Štrajk je prekinut kada je tadašnji vlasnik Srđan Vučurević zaposlenima isplatio zaostale zarade za decembar preko tekućeg računa, a za januar u gotovini.

UNS je pitao Švelja hoće li Video kreativa tim preuzeti zaposlene koji su dosad radili u „Somborskim novinama“, kao i kakvi će biti ugovori sa njima, ali odgovor do trenutka objavljivanja teksta nismo dobili.

Milan Šveljo je osnovao Video kreativa tim februara 2021. godine, a kako je pisao Branko M. Žujović za portal „Subotičke“, nekoliko meseci nakon osnivanja ova firma dobila je 2.5 miliona dinara od Grada Subotice za medijski projekat o kojem nema jasnih dokaza da je realiziovan i emitovan na Televiziji Subotica.

Kako je navedeno u tekstu Žujovića objavljenom na portalu „Subotičke“, Televizija Subotica i Šveljo nisu pristali da ovoj medijskoj kući proslede video-snimke, dok su im iz Gradske kuće rekli da je projekat pravdan pisanom potvrdom vlasnika Televizije Suboica Vladana Stefanovića da je dvadeset „kratkih medijskih priloga“ iz projekta zaista emitovano na pomenutoj televiziji.

UNS je pitao Video kreativa tim i da li su Gradu Subotica slali sve što je bilo potrebno za pravdanje medijskih projekata, ali odgovor ni na ovo pitanje nismo dobili.


A. N.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend