26. okt 2016.

Adria Media Grupa od danas vlasnik Sloboden pečata

Najveća medijska kuća na Zapadnom Balkanu, Adria Media Group postala je danas većinski vlasnik firme “Sloboden pečat doo”, najtiražnijeg dnevnog lista u Makedoniji

Adria Media Group, u svom multimedijalnom portfoliju ima 57 štampanih i 26 digitalnih izdanja, kao što su dnevni list Kurir, Story, Elle, Cosmopolitan, Mens Health, Sensa, Lisa, portal Espreso…

Partner je najvećih svetskih izdavača kao što su Hearst, Newsweek, Hachette, Financial times, National geographic i Rodale. Kupovinom većinskog paketa vodeće makedonske medijske kompanije, AMG je u Makedoniji formirala kompaniju Adria Media Balkan.

Predsednik Adria Media Grupe, Aleksandar Rodić ističe da je AMG donela odluku o ulasku na makedonsko tržište duboko verujući u potencijal za razvoj digitalnih i štampanih medija i ceneći napredak koji je Makedonija ostvarila na “Doing biznis 2016” listi Svetske banke.

– Akvizicija “Sloboden pečata” deo je strategije širenja regionalnog prisustva Adria Media Grupe, u kojoj vidimo veliku šansu za daljim razvojem “Sloboden pečata”, lista koji je apsolutni tržišni lider, kao i lansiranjem digitalnih platformi, u skladu sa najvišim svetskim standardima – poručio je Aleksandar Rodić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend