12. okt 2016.

Draža Petrović: Mogao bih da glasam za Zoranu Mihajlović

dragoljub-draza-petrovic_660x330Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Danas“ Dragoljub Draža Petrović izjavio je da je u današnjoj Srbiji veliki problem to što vlast kritičke novinare smatra za neprijatelje, a neretko i za „opasniju opoziciju od bezopasne opozicije“

U intervjuu za portal Komentar-pres, Petrović je povodom nedavne posete poslanika nemačkog Bundestaga redakciji lista „Danas“ rekao da Nemci znaju šta je dobra novina.

„Kod nas su došli ujutru, a veče pre bili su kod (premijera Srbije Aleksandra) Vučića na večeri. Ljudi očigledno žele da steknu širu sliku o Srbiji. Mi smo im ispričali kakve sve probleme imamo sa Vučićevom vlašću – od toga da nas bojkotuju i on i njegovi ministri, do toga da nas Vučić pakosno naziva tabloidom“, rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, Nemci su pažljivo saslušali novinare i rekli da je sloboda medija osnova svakog demokratskog društva.

„To smo shvatili kao podršku“, rekao je Petrović.

On je rekao da bi mogao da na predsedničkim izborima sledeće godine glasa za Zoranu Mihajlović ako ne bude kandidat Srpske napredne stranke.

„Ako ne bude kandidat SNS-a, mogao bih da razmislim o toj varijanti“, rekao je Petrović.

Za slučaja Savamala kada su nepoznate osobe bagerima porušile objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu pre skoro šest meseci, Petrović je rekao da ta afera pokazuje da je Vučiću „pravna država poslednja rupa na svirali“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend