13. okt 2016.

Skupština nastavila raspravu o izboru članova REM-a

skupstina_srbije_foto_jana_nikolic_scf-4Skupština Srbije nastavila je raspravu o izboru članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije koje su predložili resorni odbor Skupštine Vojvodine, udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji, kao i udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece

Siniša Isakov i đorđe Vozarević su kandidati Odbora Skupštine Vojvodine, a Goran Peković i Biljana Ratković Njegovan kandidati udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji.

Snežana Stojanović Plavšić i Milan Antonijević su kandidati udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece.

Skupština Srbije treba da se odluči za jednog kandidata resornog vojvođanskog odbora, jednog kandidata udruženja novinara u Srbiji i jednog kandidata udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece.

Tokom jučerašnje rasprave, poslanici opozicije su kritikovali rad tog tela navodeći da se oglušuje o ugroženu slobodu medija, da ne reaguje na loš kvalitet televizijskog programa, ni na najezdu rijaliti programa, a radi „u službi režima“.

 Foto: Jana Nikolić Gecko / Cenzolovka 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend