14. okt 2017.

Brnabić spremna za razgovor o medijima

Premijerka Srbije Ana Brnabić smatra da postoje mediji koji ili jako puno podržavaju Vladu Srbije ili su jako neobjektivni i kritički prema Vladi, napominjući da ne vidi u čemu je problem i da je o slobodi medija u Srbiji ispremna da razgovara.

Ana Brnabić (foto: FoNet, Nenad Đorđević)

Jedan broj medija postoje koji mi se čini da su izbalansirani, moj lični utisak, a ne bih se mešala u rad medija, meni je ok i ovako i onako. OK mi je da svako u Srbiji misli i izveštava kako želi, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Rekla sam da ima objektivnih, ali ni ja nisam objektivna kada je reč o radu vlade Srbije, rekla je Brnabić.

Ne vidim u čemu je problem, da li je neko objektivan ili manje objektivan, ali priznajmo da postoje medije koji baš nikako ne vole Vladu i nas koji radimo. Nisam rekla nemojte da kritikujete, moj je utisak ima ovakvih i onakvih i ima onih koji su dosta balansirani, ponovila je Brnabić.

Pričam uvek sa ljudima iz Evropske komisije, parlamenta, to je bilo pitanje u debati, verujte mi, iskreno pokušavam da razumem kako se manjak slobode medija u Srbiji manifestuje, rekla je Brnabić i napomenula da je otvorena za razgovor da bi to razumela.

O svemu apsolutno slobodno može da se kaže bilo šta, uputi kritika, ja je vidim svaki dan i spremna sam da sednem sa vama, razgovaram i razumem taj problem, istakla je ona.

Ne razumem to kao pritisak, već kao polemiku u društvu, rekla je Brnabić na pitanje da li je pritisak kada stranka ministra novinare naziva pogrdnim imenima.

Razumela bih kao pritisak da vas neko pozove i kaže da nešto objavite ili ne, da nešto kažete ili ne, sve ostalo razumem kao dinamiku, zaključila je Brnabić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend