09. nov 2016.

Višejezičnim medijima najviše novca od Kovačice, Subotice i Novog Sada

Od 90 opština i gradova u Srbiji, 17 je predvidelo posebna sredstva za projekte na jezicima nacionalnih manjina na konkursima za projektno sufinansiranje medija u 2016. godini. Najviše novca za tu svrhu dodelila je Kovačica, ukupno 7.575.000 dinara. Ova opština je podržala dva projekta RTV „OK“ koji obuhvataju emitovanje na slovačkom, mađarskom i rumunskom jeziku

Subotica je podržala osam projekata na jezicima manjina sa ukupno 6.350.000 dinara, dok je Novi Sad sa 6 miliona dinara podržao 8 od 13 prijavljenih projekata.

Na konkursu Bele Crkve jedan od uslova za apliciranje bio je da deo projekta budu i sadržaji na manjinskim jezicima, pa su svi mediji koji su dobili sredstva deo novca usmerili na njih.

Na konkursima Despotovca, Beočina, Smedereva, Pečinaca, Uba, Aranđelovca, Žablja i Pećinaca koji su opredelili novac za proizvodnju sadržaja na jezicima manjina nije bilo prijavljenih manjinskih medija.

Tekst je nastao u okviru projekta „Mapiranje višejezičnih medija posle privatizacije: Uticaj medijske reforme na položaj, medijski sadržaj i održivost višejezičnih medija“ koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend