27. dec 2018.

Brnabić: Nacrt medijske strategije u četvrtak

Premijerka Ana Brnabić priredila je godišnji prijem povodom novogodišnjih i božićnih praznika za predstavnike medija.

Obraćajući se prisutnima, Ana Brnabić je rekla da se nada da će sutra na sastanku sa članovima radne grupe dobiti prvi Nacrt medijske strategije.

Istakla je da će 2019. godinu obeležiti javna rasprava o tom dokumentu, kao i izrada seta medijskih zakona.

„Ono što je najvažnije i zbog čega smo mi večeras ovde je izgradnja poverenja, jedan odnos koji može da bude drugačiji. Ja to pokazujem što imamo situaciju da primam raznorazne poklone i da budem otvorena za provokaciju i da to sve shvatam kao demokratski diskurs“, rekla je Brnabić.

Napomenula je da je 2018. godinu obeležio težak rad, ali da su postignuti brojni rezultati poput otvaranja Narodnog muzeja, oživljavanja brenda IMT, strateško partnerstvo za RTB Bor koje će sačuvati 5.000 radnih mesta i koncesija za Aerodrom „Nikola Tesla“, ukupne vrednosti 1,46 milijarde evra.

Posebno je istakla da je Srbija u 2018. godini postala punopravna članica CERN-a.

Kao najveći izazov za godinu koja je pred nama izdvojila je regionalnu stabilnost i odnose Beograda i Prištine, istakavši da se nada da će se dijslog nastaviti.

Navela je da sledeće godine slede i izmene Ustava, kao jedna od najznačajnijih stvari za Srbiju.

Zadovoljna slobodom medija i nivoom demokratije

Premijerka je rekla da je zadovoljna i ponosna slobodom medija i nivoom demokratije u Srbiji.

„Mi možemo da nastavimo da pričamo o tome, da nema slobode medija, da u Srbiji vlada diktatura i da svaki dan, iz dana u dan, i vlada i predsednik Republike dokazuju nešto upravo suprotno, ali ako ćemo toga da se igramo, možemo da se igramo“, rekla je Brnabić novinarima na novogišnjem prijemu u Vladi Srbije.

Na prijemu joj je karikaturista Blica Marko Somborac uručio majicu na kojoj je lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji drži „ključeve istine koja je zaključana iza rešetaka“.

„Kao što ste videli i večeras je bilo pokušaja provokacija za koje mislim da nisu u redu. Okej je da neko provocira kada sam ja prisutna sa natpisima, slikama mene, ali ne nekog drugog, ali ni to nismo mogli da ispoštujemo, tu neku osnovnu crtu pristojnosti i fer odnosa“, rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da je to u redu, jer je društvo demokratsko i da se „nikom ništa neće desiti kao ni u jednom otvorenom demokratskom društvu“.

Brnabić je ocenila da takav gest nije dobar za društvo, jer ga odvaja na „leve i desne, gornje i donje, crne i bele“.

„Mi tako ne možemo napredovatu, ali ja tu ne mogu ništa da uradim. Hoću da uradim ono što radim svaki dan, a to je da saslušam sve, pristanem na svaki performans, provokaciju i pitanje i da probam da dam odgovor. To je moja odgovornost i moja uloga kao predsednice vlade“, rekla je Brnabić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend