28. sep 2022.

Oglasio se predsednik NUNS-a povodom Informerovog intervjua sa silovateljem: Skandalozno kršenje Kodeksa

Beogradski "Informer" objavio je intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem koji je mnoge ostavio bez teksta. To je bio presedan u srpskom novinarstvu, gde je silovatelj-povratnik govorio o svojim krivičnim delima iznoseći uznemirujuće detalje. Tim povodom u izjavi za Nova.rs oglasio se i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji je ocenio da je reč o skandaloznom potezu, on ističe da je Informer time po ko zna koji put prekršio Kodeks novinara Srbije.

„Gde je granica Vučićevih tabloida, dokle oni misle da idu. Ipak, sve je logično, s obzirom na to da na naslovnoj strani imate i Dragoslava Bokana, pa uz njega i idu takvi. Samo još fali intervju predsednika Srbije, pošto on voli da u takvom nazovi listu daje intervjue i kaže da mu je urednik prijatelj i dobar čovek“, revoltiran je Bodrožić.

„Oni služe za zaluđivanje, zaglupljivanje i skandalizovanje naroda, za najgore moguće porive koje čovek može da zamisli, to sve isplivava tamo. Prekršeno je mnogo članova Kodeksa, po ko zna koji put od strane Informera“, kazao je Bodrožić za Nova.rs i najavio da će se uskoro zajedničkim saopštenjem oglasiti novinarska udruženja.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend